h

Standpunten

A (2) B (19) C (8) D (7) E (4) F (2) G (4) H (6) J (3) K (4) L (3) M (7) N (1) O (8) P (4) R (3) S (15) T (3) V (13) W (13) Z (5)

De verkoop van sociale huurwoningen kan alleen als er één of meer sociale huurwoningen met een lage huur (lager dan 540 euro per maand) extra voor worden gebouwd. Daarmee wordt de huurvoorraad ververst. Bij de prestatieafspraken is aandacht voor duurzaamheid, leegstand en bevordering van doorstroming van huurders. 

De banenmotor van de Hilversumse economie is de creatieve industrie bestaand uit de media en entertainment­industrie, kunsten en cultureel erfgoed en de creatieve zakelijke dienstverlening. De gemeente Hilversum moet zelf een strategie kiezen om de creatieve industrie aan te jagen.

Het centrum van Hilversum verdient aandacht en levendigheid. Winkels worden zoveel mogelijk geconcentreerd in het kernwinkelgebied. Er komt een gevelherstelfonds voor pandeigenaren om de gevels van panden in het winkelgebied te herstellen.

SP-Hilversum heeft zich altijd ingezet voor het cultureel erfgoed en blijft dat doen. Hilversum heeft 900 monumenten in karakteristieke buurten. De historische gebouwen moeten zoveel mogelijk beschermd worden.

Er wordt niet verder bezuinigd op cultuur. Kunstuitleen SBK, centrum voor beeldende kunst, filmtheater, grafisch atelier en het instituut voor Beeld en Geluid hebben een artistieke, educatieve, economische en toeristische meerwaarde voor Hilversum.

Cameratoezicht zetten wij alleen in als het onderdeel is van een, met de gemeenteraad besproken, veiligheidsplan. Cameratoezicht is geen vervanging van agenten op straat.

Bed, bad, brood en medische zorg voor daklozen- en crisisopvang moet gegarandeerd worden. De (crisis)opvang moet extra kleinschalige opvangplekken krijgen. Ook in andere plaatsen in de regio moet extra maatschappelijke opvangcapaciteit komen.

Naast de Hilversumse hoofdthema's, media, muziek en architectuur, moeten we de beeldende kunstsector in Hilversum koesteren en het cultuur aanbod wat we hebben zichtbaarder maken. De openbare ruimte kan worden opgefraaid met kleine kunstprojectjes en meer groen, bijvoorbeeld op de gevels.

U bent hier