h

Standpunten

A (2) B (19) C (8) D (7) E (4) F (2) G (4) H (6) J (3) K (4) L (3) M (7) N (1) O (8) P (4) R (3) S (15) T (3) V (13) W (13) Z (5)

De gemeente gaat werk maken van het vele achterstallig onderhoud aan woningen in buurten van Hilversum. Corporaties verduurzamen huurwoningen en worden aangesproken op hun verplichting huizen goed te onderhouden.

Er komt een zorg-, welzijns- en sociale zaken-ombudsteam waar mensen terecht kunnen die vast komen te zitten in het ingewikkelde systeem van regelgeving of die een conflict hebben.

Provinciale aanbesteding OV afschaffen. Hilversum moet zelf zijn verantwoordelijkheid voor het OV nemen. Speciale (gratis) buslijn, met een aangepaste bus langs het gemeentehuis, Hilversum centrum en woondienstencentra. Bij de uitvoering van het HOV project wordt rekening gehouden met verrailbaarheid.

Ondernemers kunnen vaak goed voor zichzelf zorgen. Zij zien kansen als eerste en zijn het fundament van onze economische activiteiten. Het laatste waaraan ondernemers, zeker in tijden van crisis, behoefte hebben is een gemeente die hen voor de voeten loopt

OZB

Uitgangspunt voor de jaarlijkse OZB stijging is dat deze de gemiddelde stijging van de gemeentelijke kosten (de CBS-index) blijft volgen. Elke lagere indexering leidt ertoe dat we moeten inleveren op voorzieningen.

Hardnekkige overlast door jongeren wordt stevig aangepakt. De politie richt een speciaal team op om wijk voor wijk de ‘rotte appels’ eruit te plukken. Doel is om criminele jongeren uit hun omgeving te halen en ze weer op het rechte pad te brengen.

Wij willen kleinschalige overzichtelijke scholen. Er komt een einde aan bestuurlijke fusies. De fusies leiden op korte termijn misschien tot kostenreductie, maar op lange termijn stijgen de kosten vanwege de optuiging van een groot en log bestuurlijk orgaan. 

Ouders moeten niet hoeven wachten, maar direct kunnen rekenen op professionele ondersteuning. Tenslotte vragen zij niet voor niets om hulp. In de buurt moet laagdrempelige toegang tot opvoedingsondersteuning worden georganiseerd.

U bent hier