h

Nieuws uit 2010

26 december 2010

VVD geeft PvdA groot kado

Vorige week woensdag stond het ISV verdeelbesluit 2010 op de raadsagenda van Het Besluit. ISV staat voor Investering Stedelijke Vernieuwing. Geld voor het opknappen van straten en pleinen, voor bodemsanering en geluidshinderprojecten.

Lees verder
23 december 2010

Halve zolen

Hilversum is al meer dan een week onbegaanbaar en de verantwoordelijk wethouder komt niet verder dan in een brief aan de raad melden dat de leverancier geen zout levert. Daar kan hij toch ook niks aan doen?

Lees verder
12 december 2010

UMTS in De Meent - 4

Ruim twee jaar na aankondiging en veel gedoe later kiest het Hilversums college nu toch voor de plaatsing van een UMTS mast in de Hilversumse Meent. Naast basisscholen en Kinderdagverblijven. Ondanks het feit dat dat tot veel onrust leidt. Alle partijen zeiden eerder dat liever niet te willen.
ALLE politieke partijen, incl de partijen die het huidig college vormen, hebben in het bijzijn van bewoners tijdens het politiek cafe, vlak voor de verkiezingen, in de Hilversumse Meent, verklaard dat zij vonden dat dit soort masten als het even kon niet in de buurt van scholen en ziekenhuizen geplaatst moesten worden. Weliswaar is onduidelijk of de straling van die masten schadelijk is, maar waarom risico nemen als het niet hoeft was de redenering. Zelfs een wijziging van het bestemmingsplan op alternatieve locaties was, voor de partijen, bespreekbaar.

Lees verder
11 december 2010

Subsidie inzetten waar het voor bedoeld is

De gemeenteraad is het hoogste orgaan van een gemeentebestuur. Het belangrijkste recht dat ze heeft is het budgetrecht. De gemeenteraad beslist hoeveel geld waarvoor vrijgemaakt wordt. A.s. woensdag staat het ISV verdeelbesluit 2010 op de agenda van Het Besluit. ISV staat voor Integrale Stedelijke Vernieuwing. Dat gaat over het opknappen van de woonomgeving: bodemsanering, geluidssanering, het inrichten van multifunctionele woondienstenzones en het opknappen van de buitenruimte, het groen en de speelplekken. De Provincie geeft ISV-gelden aan gemeenten om te besteden aan deze stedelijke vernieuwing. Als het daar niet aan besteed wordt, dan moet het terug naar de provincie. Er ligt een raadsbesluit voor, waarin de gemeenteraad gevraagd wordt in te stemmen met de verdeling van 7 miljoen euro over verschillende categorien projecten.

Lees verder
9 december 2010

De SS Zonnestraal [4]

Vandaag, donderdag 9 december, wordt op Landgoed Zonnestraal een nieuw boek gepresenteerd: 'Sanatorium Zonnestraal, geschiedenis en restauratie van een modern monument.'. Een keur van monumentenkenners en architecten zal ingaan op de enorme opgave om Landgoed Zonnestraal te restaureren. En eerlijk is eerlijk, Zonnestraal is prachtig gerestaureerd. Een monument om trots op te zijn. Maar ik vraag me af: Zullen ze ook het hebben over hoeveel geld dit kost? En zeggen ze dan ook door wie het betaald wordt?

Lees verder
3 december 2010

Armoede werkt niet

Het was best vroeg. Zeker voor zaterdagochtend. Toch zat een delegatie van de SP afdeling Hilversum en omgeving op zaterdag 27/11 rond 9.00 in de trein naar Den Bosch. De SP organiseerde deze manifestatie en gaande weg hebben de PVDA, het FNV en de CG-Raad zich aangsloten. Er was gerekend op 500 mensen maar dat bleken er al snel veel meer, ruim 1500 mensen kwamen naar Den Bosch om te laten zien en horen dat zij het niet eens zijn met deze asociale plannen van dit rechtse kabinet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier