h

Nieuws uit 2003

28 december 2003

Inventarisatie WVG bijna afgesloten

U kunt uw klachten rond de WVG nog een paar dagen bij ons kwijt, woensdag 31 december sluiten we de inventarisatie af. Op dit moment hebben we ruim 30 individuele meldingen binnen gekregen. Begin volgend jaar zullen we op basis van die klachten een lijstje opstellen met de meest voorkomende klachten en op basis daarvan willen we dan met de verantwoordelijken om de tafel. Als we dat lijstje hebben opgesteld, zullen we dat ook hier op onze website publiceren, zodat u de aktie kunt blijven volgen. 

Lees verder
18 december 2003

Help Nutopia de lucht in!

Er is een initiatief geboren voor het oprichten van een nieuwe omroep: Nutopia. Deze omroep gaat veel aandacht besteden aan natuur, dierenwelzijn en duurzaam leven. Organisaties als Dierenbescherming, Wakker Dier e.d. steunen dit initiatief. In het comité van aanbeveling zitten een aantal SP-ers. Voor 5,73 euro per jaar ben je al lid. Als er voor 1 maart 50.000 leden zijn, kunnen ze van start. Lidworden kan op www.nutopia.nl.

Lees verder
15 december 2003

Stand van zaken WVG Aktie

De inventarisatie van klachten rond de uitvoering van de WVG in Hilversum loopt nu ruim een week. We hebben zo’n 20 meldingen binnen.. Behalve die meldingen hebben we ook reacties ontvangen van de Wethouder voor Sociale zaken in Hilversum en de directeur van het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Gooi en Vechtstreek.
Beide hebben aangegeven nieuwsgierig te zijn naar de resultaten en graag met ons in gesprek te gaan om te kijken welke verbeteringen mogelijk zijn. Dat is op zich goed nieuws. 

Lees verder
15 december 2003

Begroting RIO afgekeurd

De gemeenten die betrokken zijn bij het RIO Gooi- en Vechtstreek (waaronder ook Hilversum) hebben afgelopen week de begroting 2004 van het RIO afgekeurd. De betrokken wethouders maken zich zorgen over het feit dat het werk van het RIO steeds maar duurder wordt. In maart 2002 kosten de indicaties van het RIO ruim 14.000 euro, in maart 2003 was dat gestegen naar ruim 20.000 euro terwijl het aantal indicaties zelfs lager was geworden. Met name de personeelslasten zijn stevig. 

Lees verder
11 september 2003

Acties bij filialen en op Internet tegen Albert Heijn

Onder het motto ’Liever 440 vakkenvullers dan 1 zakkenvuller’ is de SP acties begonnen tegen het besluit van Ahold om topman Moberg een mega-inkomen te geven terwijl honderden werknemers op straat worden gezet. Via kaartenacties bij AH-filialen en met een internetactie wordt het bedrijf aangesproken op haar onverantwoorde gedrag. 

Lees verder
6 september 2003

DSM betaalt schadevergoeding aan oud-mijnwerker wegens asbestziekte

De onlangs door DSM betaalde schadevergoeding van 50.000 euro aan de nabestaanden van een oud-mijnwerker betekent een belangrijke doorbraak. Al enkele jaren vragen oud-mijnwerkers en hun nabestaanden om erkenning voor de asbestziekte mesothelioom die veroorzaakt is door de blootstelling aan asbest in de mijnen. Tot nu toe weigerde DSM echter tegenover deze asbestslachtoffers aansprakelijkheid te erkennen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier