h

Stand van zaken WVG Aktie

15 december 2003

Stand van zaken WVG Aktie

De inventarisatie van klachten rond de uitvoering van de WVG in Hilversum loopt nu ruim een week. We hebben zo’n 20 meldingen binnen.. Behalve die meldingen hebben we ook reacties ontvangen van de Wethouder voor Sociale zaken in Hilversum en de directeur van het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Gooi en Vechtstreek.
Beide hebben aangegeven nieuwsgierig te zijn naar de resultaten en graag met ons in gesprek te gaan om te kijken welke verbeteringen mogelijk zijn. Dat is op zich goed nieuws. 

Afgelopen periode heeft er ook een landelijke meldweek rond de WVG plaatsgevonden. Daaruit blijkt dat er in de regio Gooi en Vechtstreek opmerkelijk meer klachten zijn dan in andere delen van het land, met name het RIO komt er slecht af. De snelle reactie van zowel de wethouder als de directeur van het RIO zullen daar vast wel iets mee te maken hebben. Blijkbaar maken ze zich ongerust. Zoals gezegd, dat is alleen maar goed. Onze aktie in Hilversum loopt nog tot 20 december aanstaande. We zien uw klachten en opmerkingen over dit onderwerp met belangstelling tegemoet. 

We kunnen ze goed gebruiken omdat de wethouder al eens in de krant heeft laten weten dat hij wel vaak hoort zeggen dat er van alles mis is, maar hij wil eerst wel eens concrete voorbeelden zien. 

De SP hilversum heeft in het kader van de WVG actie ook twee persberichten verstuurd naar de lokale en regionale media. Deze staan in MS wordformaat op de site en kunnen via deze links gedownload worden. Persbericht 1 en Persbericht 2

U bent hier