h

Nieuws uit 2006

24 december 2006

Circus

De coalitie Wilde Dieren de Tent Uit wil dat Hilversum, in navolging van een aantal andere gemeentes, circusvoorstellingen met wilde dieren verbiedt, zo was kort geleden in de Gooi en Eemlander te lezen. De volgende dag al was er een reactie van de wethouder. In het kort kwam het er op neer dat de wethouder vond dat je onderscheid moest maken tussen verschillende circussen en verschillende soorten dieren. Paarden bijvoorbeeld vond de wethouder geen probleem. Die krijgen in een circus beweging genoeg. En Bengaalse Tijgers, die zijn volgens de wethouder in de natuur ook niet zo actief. Dat is lekker zeg. Ik ken wethouders die ook niet altijd even actief zijn. Die stoppen we toch zeker ook niet in een kooi “omdat ie niet zoveel beweging nodig heeft”.

Lees verder
21 december 2006

Lieven de Key

Deze week heeft de commissie Stad gesproken over het Lieven de Key (LdK) project. Het vaststellen van de grondexploitatie komt nog in de raad van 10 januari aan de orde, maar de SP heeft nu al laten weten er mee in te stemmen, ondanks het feit dat er veel protest van omwonenden is.

Lees verder
19 december 2006

OV in Hilversum

Het openbaar vervoer in Hilversum staat de laatste maanden volop in de politieke belangstelling. Wat de SP betreft werd dat tijd ook, te veel geld en aandacht is de laatste jaren besteed aan het autoverkeer. Ook het OV verdient wat ons betreft een impuls. Laten we met het beste nieuws beginnen. Wethouder Boog heeft Connexxion gevraagd of de prijs voor de bus van de Hilversumse Meent naar Hilversum niet wat minder kan. Bewoners van dat deel van Hilversum zijn nl. wel heel onvoordelig uit. Connexxion heeft laten weten dat dat kan, maar dat kost de gemeente dan wel een kleine 40.000 euro. In de vergadering van de commissie verkeer en buurt van afgelopen week heeft de wethouder laten weten dat hij het college gaat voorstellen op dat aanbod in te gaan.

Lees verder
14 december 2006

SP niet blij met WMO, maar stemt in met uitvoering

Deze week is in de commissie welzijn gesproken over de beleidsregels voor de WMO. Dat was de laatste van een serie besluiten die nodig waren om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning per 1 januari in te kunnen voeren. Het is een wet waar de SP zeker niet blij mee is. Het is een wet die volgens ons geen ander doel heeft dan het doorvoeren van een bezuiniging op zorg en welzijn. In het kort komt het er op neer dat taken die vroeger door het rijk werden uitgevoerd, nu door de gemeente moeten worden gedaan. De gemeente krijgt daar echter wel mindergeld voor dan het rijk nodig had. Dat kan volgens ons dan ook niet goed gaan. In de 2e kamer heeft de SP dan ook tegen deze wet gestemd. Hij is echter door een kamermeerderheid aangenomen. In Hilversum hebben we nu dus ook met deze wet te maken, of we dat nou leuk vinden of niet. Daarom hebben wij ons hier vanaf het begin op het standpunt gesteld dat we dan maar moeten proberen om er het beste van te maken, om de problemen die gebruikers van bijvoorbeeld huishoudelijke zorg, rolstoelen en andere voorzieningen te wachten staan zoveel mogelijk te beperken.

Lees verder
12 december 2006

Gemeentelijke herindeling

De gemeenteraad van Hilversum heeft inmiddels een uitspraak gedaan over gemeentelijke herindeling in het Gooi. Die uitspraak komt er op neer dat de gemeente Hilversum denkt dat herindeling in het Gooi nuttig kan zijn, maar dan vooral voor andere gemeentes. Voor sommige partijen speelt ook nog de wens om op termijn tot bijvoorbeeld één grote gemeente (Gooistad) te komen.

Lees verder
25 november 2006

Vijfentwintig

De SP heeft afgelopen woensdag 25 zetels gehaald in de Tweede Kamer. Een enorme overwinning die laat zien dat enorm veel mensen vinden dat het echt tijd wordt voor een beter en socialer Nederland. Op 3 maart 2006 is een betere Nederland in Hilversum begonnen, nu hebben de kiezers laten weten dat dat ook in de rest van het land hoog tijd wordt! Meer informatie over de winst van de SP kunt u lezen opwww.sp.nl.

Lees verder

Pagina's

U bent hier