h

Vijfentwintig

25 november 2006

Vijfentwintig

De SP heeft afgelopen woensdag 25 zetels gehaald in de Tweede Kamer. Een enorme overwinning die laat zien dat enorm veel mensen vinden dat het echt tijd wordt voor een beter en socialer Nederland. Op 3 maart 2006 is een betere Nederland in Hilversum begonnen, nu hebben de kiezers laten weten dat dat ook in de rest van het land hoog tijd wordt! Meer informatie over de winst van de SP kunt u lezen opwww.sp.nl.

In Hilversum heeft de SP 17,6 procent van de stemmen gehaald, dat is een stijging van 10,4 procent ten opzichte van de verkiezingen in 2003 en 7,1 procent meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart. Daarmee hebben we in Hilversum een prima resultaat gehaald en zijn we nog maar 1% kleiner dan bijvoorbeeld de VVD. 

Vijfentwintig zetels, dat is echt heel veel. Op plaats 26 van de SP lijst voor de tweedekamer verkiezingen stond (in de provincie Noord-Holland) John van Otterloo, de fractievoorzitter van de SP Hilversum. Tiny Kox (nummer 25) blijft in de Eerste Kamer. Betekent dat nou dat John van het raadhuis naar het gebouw van de Tweede Kamer gaat verhuizen? Dat weten we nog niet. Op de plaatsen 25 tot en met 29 stonden op de SP lijst per provincie andere kandidaten. Wie nou de uiteindelijke plaats 25 krijgt, hangt af van het aantal stemmen dat die kandidaten per kiesdistrict hebben gehaald. Dat zal pas duidelijk zijn als de kiesraad de officiele zetelverdeling bekend maakt. Dat is op maandag 27 november. Dat worden dus nog een paar spannende dagen….. 

In ieder geval heeft de SP een geweldige zege behaald. Een dank je wel aan alle kiezers, leden, en campagnemedewerkers van de SP in Hilversum is dan ook wel op z’n plaats. We zijn de afgelopen maanden bijna dagelijks op straat geweest, hebben 70.000 folders rondgebracht, duizenden sponjes uitgedeeld, vele posters geplakt (soms teveel, dat vond de gemeente niet zo leuk…) honderden gesprekken gevoerd, voorlichtingsbijeenkomsten gehouden op scholen en op allerlei andere plekken. Zonder al die vrijwilligers van de SP hadden we dat nooit kunnen doen. Van harte bedankt dus!

U bent hier