h

Nieuws uit 2021

23 november 2021

Kieslijst SP barstensvol talent, ervaring en jonge mensen. Nieuwkomer Paul Vonk lijsttrekker

Foto: SP Hilversum / SP Hilversum

Met een ruime meerderheid hebben de leden van de Hilversumse SP de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Met trots presenteren wij kersverse lijsttrekker Paul Vonk. Hij is naast basisschooldocent ook fervent sportliefhebber en socialist in hart en nieren. Hij voert nu al het woord in de raadscommissie. Wij weten zeker dat zijn hart klopt voor kansengelijkheid, rechtvaardigheid, onderwijs, sport en betaalbare woonruimte. “Ik heb ontzettend veel zin om met dit topteam de komende vier jaar aan de slag te gaan” laat Vonk weten.

Lees verder
10 november 2021

Over de begroting Hilversum 2022

Foto: n.a. / pixabay

De integrale tekst van de SP Hilversum e.o. op de Programmabegroting 2022 van de gemeente Hilversum.

Lees verder
28 oktober 2021

Geen vertrouwen meer in Hoogvliet

Foto: SP

Na jaren de inwoners in de buurt te hebben genegeerd vroeg Hoogvliet in de commissie van woensdag 28 oktober of ze hun verhuisplannen naar de Stam garage even een 'akkoord' stempel konden geven. Met die goedkeuring konden ze dan wel de participatie in. De SP, en gelukkig het gros van de commissie was echter duidelijk: zonder draagvlak geen akkoord. En voor de SP is al zonneklaar dat dát er niet gaat komen.

Lees verder
6 juni 2021

Kadernota Hilversum 2021: Dat kan anders

Foto: n.a. / pixabay

De kadernota van de gemeente Hilversum zet wederom in op groot geld voor grote projecten. Goed voor de CV van de wethouders. Maar de minima en wie afhankelijk is van zorg en welzijn komen er bekaaid vanaf. Bezuinigingen op zorg en welzijn gaan gewoon door. Als het geld voor het fysiek domein tegen de plinten van de te realiseren projecten klotst en er tegelijkertijd binnen het sociaal domein mensen verzuipen vanwege bezuinigingen dan is er iets mis. Dat moet echt anders.

Lees verder
18 april 2021

Stop de oude politiek van de bestuurderslobby

Foto: SP Hilversum

Het is een wonderlijk en misplaatst plan. Terwijl landelijk openheid en transparantie in het bestuur wordt bepleit, komt uit onze regio een voorstel om een ondemocratische bestuurdersclub te versterken, dat gaat lobbyen in Den Haag en vooral in Europa. Tenminste, dat willen bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), met als voorzitter de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Zij en haar collega’s spiegelen zich graag aan grote Europese steden als Londen of Parijs. Het belooft weinig goeds. Bestuurders pakken meer macht, bewoners hebben het nakijken.

Lees verder
17 april 2021

Over de Mobiliteitsvisie 2040: Geen tunnel onder de hei! En waar zit nu de visie?

Voor de SP is de mobiliteitsvisie van het college, een inkijkje naar 2040,  een teleurstelling. Niet concreet, niet visionair, en heel veel gemiste kansen. Aardig wat leuke ideeen, dat wel, maar de enige echte maatregel in het stuk - een tunnel onder de hei - is waanzin en zal moeten worden geschrapt - het amendement daarvoor is al door de SP ingediend. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier