h

Kieslijst SP barstensvol talent, ervaring en jonge mensen. Nieuwkomer Paul Vonk lijsttrekker

23 november 2021

Kieslijst SP barstensvol talent, ervaring en jonge mensen. Nieuwkomer Paul Vonk lijsttrekker

Foto: SP Hilversum / SP Hilversum

Met een ruime meerderheid hebben de leden van de Hilversumse SP de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Met trots presenteren wij kersverse lijsttrekker Paul Vonk. Hij is naast basisschooldocent ook fervent sportliefhebber en socialist in hart en nieren. Hij voert nu al het woord in de raadscommissie. Wij weten zeker dat zijn hart klopt voor kansengelijkheid, rechtvaardigheid, onderwijs, sport en betaalbare woonruimte. “Ik heb ontzettend veel zin om met dit topteam de komende vier jaar aan de slag te gaan” laat Vonk weten.

Huidige raadsleden Pierre van Rooden en Bianca Verweij zitten vol ervaring en gaan de komende jaren het nieuwe talent ondersteunen. Pierre van Rooden: ‘’We staan hier echt als een team, een mix van fris talent waarmee we ons echt gaan inzetten voor de inwoners van Hilversum“  Verweij is blij met haar plek. ‘’Een groot deel van het politiek werk speelt zich af buiten de gemeenteraad, daar kan ik me als nummer drie nu meer mee bezig houden”. Na een break keert Joep Meddens, die tussen 2006 en 2014 al voor de SP in de Hilversumse gemeenteraad zat, terug op plek vier. Hij neemt als oud raadslid en advocaat een schat aan ervaring en deskundigheid met zich mee

Plek vijf en zes worden ingenomen door twee getalenteerde jonge mannen, Ben Bedeker (29) en Jan Peter Otto (25). Ben wil zich gaan richten op wonen, jeugdzorg en groen. Jan Peter is momenteel al commissielid en houdt zich al een aantal jaren bezig met openbare orde en (verkeers-)veiligheid, horeca en ondernemers. Voormalig GGZ-medewerker en huidig fractiemedewerker Nienke Muller staat op plek zeven, zij brengt een berg aan zorgdeskundigheid met zich mee.

Nummer acht is studente verpleegkunde Livia Bouma (22). Plek negen wordt gevuld door onze jongste kandidaat Jochem Buwalda, hij is zestien jaar en studeert momenteel op het Roland Holst College. Beiden willen zich inzetten voor de (mentale) gezondheid van jongeren, ook zetten zij zich in voor meer woningen en activiteiten voor jongeren.

De tiende plek op de kieslijst van de SP wordt ingenomen door Gregory Dunker. Hij heeft zich zowel als fractiemedewerker als privé afgelopen jaren gespecialiseerd tot expert toegankelijkheid en inclusie.

De kieslijst van de SP Hilversum is helemaal compleet met:

11. Ysbrand van Dijk, SP Hilversum en werkt voor de universiteitsbibliotheek van de UvA;

12. Arjo Klamer, oud wethouder, hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur en SP Hilversum bestuurslid;

13. Wolter Raes, actief in de opvang en begeleiding van daklozen, tevens afdelingsvoorzitter van de SP Hilversum;

14. Karin Schmidt, werkt in de kinderopvang;

15. Wil Goedemans, zet zich graag in voor haar buurt in Kerkelanden;

16. Rien Schragen, ondernemer en schrijver;

17. Rein Weller, taxichauffeur;

18. Edwin den Braber, zorg professional werkt met mensen met niet aangeboren hersenletsel;

19. Menso (roepnaam Rob) Hovius, de bloemenman van het C&A plein.

De kieslijst van de SP barst van jong talent en ervaring. Een kieslijst waar we blij mee zijn en vol vertrouwen de verkiezingen van maart 2022 tegemoet zien.

 

Reactie toevoegen

U bent hier