h

Nieuws uit 2012

31 december 2012

Jan Marijnissen in Hilversum

Op woensdag 30 januari om 19.30 uur is Jan Marijnissen te gast in Hilversum en wel in ons eigen Filmtheater. Hij zal daar in gesprek gaan met Arjo Klamer, hoogleraar in de economie van de kunst en cultuur. Klamer en Marijnissen zullen proberen antwoorden te vinden op de vraag;
Wat verstaan wij onder een "goede samenleving"?
Bent u benieuwd naar de gedachten?
U kan erbij zijn!
Reserveer nu uw kaartjes via het Filmtheater Hilversum!

Lees verder
17 december 2012

Emile Roemer start Metropolenmeldpunt

Als gevolg van het voornemen van het kabinet te bezuinigen op het Muziekcentrum van de Omroep is het voortbestaan van het Metropole Orkest uiterst onzeker geworden. Daarom is de SP een metropolenmeldpunt gestart en stuurde de gemeente Hilversum een brandbrief aan de Tweede Kamer.
Maar niet alleen het Metropole Orkest wordt getroffen door de bezuinigingsdrang van deze regering. ook de Muziekbibliotheek van de omroepen van de omroepen en het Mediafonds worden getroffen.

Lees verder
5 december 2012

De minister van sociale zaken erkent: Armoede in Nederland bestaat

In tegenstelling tot zijn voorganger in het kabinet Rutte I erkent minister Lodewijk Asscher van sociale zaken dat armoede in Nederland een probleem is en dat de noodzaak bestaat om de armoede onder kinderen in Nederland te verkleinen. Vanmiddag nam minister Asscher het manifest ‘Stop de armoede onderen kinderen’ in ontvangst uit handen van SP-Kamerlid Sadet Karabulut. De SP verzamelde de afgelopen maand vele duizenden lege kinderschoentjes om de groeiende armoede onder kinderen onder de aandacht te brengen.

Lees verder
3 december 2012

Gevolgen huurheffing: Minder woningen, meer werkloosheid

De verhuurdersheffing heeft rampzalige gevolgen voor Nederland. Door woningcorporaties een bedrag van 2 miljard euro te laten betalen zullen er minder woningen gebouwd worden, waardoor minder bouwvakkers aan het werk kunnen en de economie opnieuw een knauw krijgt. Verschillende corporaties hebben al aangegeven niet meer te gaan investeren in nieuwbouw en renovatie. De SP wil alle gevolgen van de huurheffing in beeld brengen en heeft een meldpunt geopend. U kunt ons helpen door ons informatie door te geven over geschrapte bouwplannen in uw omgeving. Melden dus!

Lees verder
2 december 2012

Autentiek Hilversum slopen voor onnodige nieuwbouw?

Afgelopen zaterdag was het weer SP marktdag. Deze zaterdag stond in het teken van de actie: Red de Gooische Herberg. De SP steunt de actievoerders in hun actie tegen de sloop van de Gooische Herberg. Zaterdagmiddag was er een ludieke actie bij de Gooische Herberg en natuurlijk was de SP daarbij.

Lees verder
27 november 2012

Verborgen armoede

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van het sociaal minimum inkomen. Zij groeien op in armoede. Dit zijn ruim 350.000 kinderen! De SP Hilversum denkt dat ook in Hilversum vele honderden kinderen in armoede opgroeien. Heel concreet betekent dat, dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen. Van al die kinderen zijn er maar 200 bekend bij de sociale dienst. Dat betekent dat het grootste deel van deze kinderen geen “gezicht” heeft. Zij kunnen daar niets aan doen maar wij wel! Daarom de actie: Kinderen van de rekening. In Hilversum plaatsen we de schoentjes op de trouwtrap van het raadhuis en "overvielen" we de burgemeester en wethouders met de vraag of zij zich extra wilde inzetten voor de kinderen in armoede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier