h

Gevolgen huurheffing: Minder woningen, meer werkloosheid

3 december 2012

Gevolgen huurheffing: Minder woningen, meer werkloosheid

De verhuurdersheffing heeft rampzalige gevolgen voor Nederland. Door woningcorporaties een bedrag van 2 miljard euro te laten betalen zullen er minder woningen gebouwd worden, waardoor minder bouwvakkers aan het werk kunnen en de economie opnieuw een knauw krijgt. Verschillende corporaties hebben al aangegeven niet meer te gaan investeren in nieuwbouw en renovatie. De SP wil alle gevolgen van de huurheffing in beeld brengen en heeft een meldpunt geopend. U kunt ons helpen door ons informatie door te geven over geschrapte bouwplannen in uw omgeving. Melden dus!

SP-Kamerlid Paulus Jansen verwacht dat er nog veel zullen volgen. Jansen wil daarom de voortdurende gevolgen van de huurheffing in beeld brengen.

Op www.sp.nl/huren wordt bijgehouden hoeveel nieuwbouwprojecten niet gestart zullen worden en welke gevolgen dat heeft voor de werkgelegenheid en de economie. 
Op deze site kunt u ook uw melding achterlaten.

' Ik wil dat voor iedereen duidelijk wordt hoe verstrekkend de gevolgen van de verhuurdersheffing zijn. De economie en de bouw gaan op deze manier barre tijden tegemoet. Minister Blok moet inzien dat hij de verkeerde weg is ingeslagen.' Jansen lanceerde vorige week zijn alternatief voor de verhuurdersheffing: 'Met een investeringsagenda wordt minstens zoveel geld opgehaald, zonder dat de werkgelegenheid en de economie schade oploopt.'

Bekijk alle gevolgen van de verhuurdersheffing.

U bent hier