h

Nieuws uit 2014

22 december 2014

Veiligheid: Het moet nu echt op orde komen!

Op donderdag 18 december stond het integraal veiligheidsplan op de agenda van de commissie Economie & Bestuur. In dat plan komt alles op het gebied van veiligheid in Hilversum aan bod en zijn behaalde resultaten en doelstelling voor het volgende jaar opgenomen. In het plan staan gelukkig volop goede ideeën. De nieuwe bureauleiding van de Nationale Politie in Hilversum is bezig om in kaart te brengen hoe ze de inzet van de lokale politie kunnen verbeteren. Ze zijn ambitieus in hun plannen maar helaas is daarmee niet alles gezegd. Een aantal dingen zijn, ondanks eerdere signalering, een (aangenomen) SP- motie, de beloften van 2 politiechefs en de burgemeester nog steeds niet goed geregeld.

Lees verder
8 november 2014

Arjo Klamer over het goede doen, daklozen en de gooise gulden

Onze wethouder was woendagnacht 5 november te gast  in het programma De Nachtgast van de boeddhistische omroep. Een gesprek over boeddhisme, compassie, het goede doen, daklozen en de Gooise Gulden. Luister naar het radiogesprek tussen Arjo Klamer en Marlous Lazal.

Lees verder
3 november 2014

Met een beetje hulp: Toko Mee Sin maakt doorstart

Na enkele maanden van onzekerheid is meneer Cheung opgelucht dat zijn toko, beroemd in Hilversum en omgeving, een doorstart kan maken aan de Leeuwenstraat. Met een beetje hulp kan het dus toch!

Lees verder
20 oktober 2014

Wie zijn die arme mensen?

Armoede is dichtbij en toch horen en zien we er te weinig over. Theatergroep de omdenkers liet ons vrijdagavond 10 oktober zien waar arme mensen ECHT mee zitten. Een wethouder die woningen afpakt. Een nuluren contract krijgen van de baas waar je niet fatsoenlijk van kan leven. Hopen op betere tijden, maar ook frustratie als je weer eens afgewezen wordt. Na het succevolle theaterstuk de Omdenkers is er vandaag vrijdag 24 oktber om 19.30 alle ruimte om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Komt u ook?

Lees verder
10 oktober 2014

Actie Stinkende Krul Succesvol!

Hilversummers hebben verschillende grote en kleine ergernissen.  En één die niet onbeschreven mag blijven is de ‘De Krul’ of te wel het pissoir (pisbak) op de kop Groest/hoek markt.  Pontificaal  bij de entree van de markt en soms er midden tussen (als de markt uitgebreider is) Geplaatst om wildplassers en plek te bieden. Een prima idee maar frequenter schoonmaken is wel een must. Want zowel bezoekers van het centrum als marktkooplui en andere ondernemers storen zich aan de misselijkmakende penetrante lucht die van dit pissoir afkomt.  Niet echt reclame voor Hilversum dus! Tijd voor actie..

Lees verder
5 september 2014

Geen kleine zelfstandigen in het Hilvershof? Ondenkbaar!

Tijdens de laatste raadscommissievergadering heeft de SP-Hilversum vragen gesteld aan wethouder Wimar Jaeger aangaande de situatie van winkeliers in het Hilvertshof. Naar aanleiding van deze vragen heeft de wethouder toegezegd dat, ook al is de gemeente geen partij en kan deze niet bemiddelen, ze het belang belang van de ondernemers, waarvan sommigen al meer dan 40 jaar bestaan, onderkent wordt en wil faciliteren bij het meedenken en meekijken naar een oplossing.

Lees verder

Pagina's

U bent hier