h

Wie zijn die arme mensen?

20 oktober 2014

Wie zijn die arme mensen?

Armoede is dichtbij en toch horen en zien we er te weinig over. Theatergroep de omdenkers liet ons vrijdagavond 10 oktober zien waar arme mensen ECHT mee zitten. Een wethouder die woningen afpakt. Een nuluren contract krijgen van de baas waar je niet fatsoenlijk van kan leven. Hopen op betere tijden, maar ook frustratie als je weer eens afgewezen wordt. Na het succevolle theaterstuk de Omdenkers is er vandaag vrijdag 24 oktber om 19.30 alle ruimte om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Komt u ook?

Ook in Hilversum leven zo'n 1900 gezinnen onder of op de grens van het sociaal minumum. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten. Mensen in de bijstand en ZZP'ers zonder werk hebben het zwaar, omdat er gewoon niet altijd werk is. Hoe komen zij rond?
 


Theaterstuk De Omdenkers

De wethouder in het theaterstuk deed het slecht door woningen en voorzieningen af te pakken van mensen die al niets hebben. Hij maakte de mensen nog meer onzeker in tijden dat omzien naar elkaar en een helpende hand belangrijk is geworden. De overheid trekt zich terug en lijkt alleen nog oog lijkt te hebben voor wat bestuurders zeggen, maar weten helemaal niet wat er speelt bij mensen thuis.

SP wethouder Klamer komt luisteren
Wethouder Arjo Klamer liet letterlijk zien tussen de mensen te willen staan en gaf ons met woorden kracht om samen te hopen op betere tijden. Binnen het Hilversumse armoedebeleid is veel mogelijk, maar daarvoor moeten we elkaar wel weten te bereiken. En daar schort het nog aan.

Wethouder Klamer is daarom op vrijdagavond 24 oktober opnieuw in de Morgensterkerk (Seinhorst 2) om te horen van elkaar wat er speelt achter de voordeur van de mensen zelf.

Door erover te praten kunnen we er samen achter komen welke regelingen er zijn, maar ook hoe we er gebruik van kunnen maken. Daar kan en wil wethouder Klamer veel aan doen.

Daarom heeft de gemeente ook bijgedragen an het realiseren van de uitvoering van dit stuk en zal hij vanavond aanwezig zijn om ervaringen van hilversummers te horen.

U komt toch ook?

U bent hier