h

Nieuws uit 2017

24 december 2017

Met je rolstoel naar de Top 2000/Mediapark. Je komt de trein niet uit

Foto: SP

In december 2013 werd station Hilversum Noord omgedoopt naar Station Mediapark. Dat deed meer recht aan het mediapark met de Nederlands Publieke Omroepen, Studio 21, Museum Beeld en Geluid. Organisaties die landelijke dekking hebben. Vele honderden mensen werken op het mediapark en vele duizenden mensen bezoeken het. Bij alle bedrijven op het park is aandacht geweest voor toegankelijkheid. Je zou denken dat dan ook aan de toegankelijkheid van de trein meteen mee geregeld was.

Lees verder
6 december 2017

Hoe houden we alcohol weg bij de jeugd?

Foto: rebcenter-moscow / Pixabay

De laatste weken kopten de kranten er veel over: “13-jarige in coma door wodkaboy”, “Gooise drankjeugd baart scholen zorgen”. Ja, de geruchten zijn waar. In het Gooi ligt het gebruik van alcohol onder jongeren hoog. In de gemeenteraad van 6 december wordt het nieuwe Preventie- en Handhavingsplan alcohol jeugd van de regio Gooi- en Vechtstreek behandeld. Deze nota toont aan dat alcoholgebruik van Gooise jongeren op zijn minst zorgelijk is. Vooral als je het dan nog eens vergelijkt met het Nederlands gemiddelde. Maar zijn we nu wel daadwerkelijk bezig met de juiste oplossingen?

Lees verder
28 november 2017

Aankoop Crailo: een monsterplan

De gemeente Gooise Meren, Hilversum, en Laren willen het grondgebied Crailo van de provincie gezamenlijk aankopen. Crailo ligt op de grens van deze drie gemeenten. Door daar samen het gebied te ontwikkelen kun je daar innovatieve bedrijven, woningen, en (nieuwe) natuur opzetten. Dat laatste is op zich een goed plan.

Lees verder
28 november 2017

Woningsplitsing: Handhaving faalt

Foto: concedesign / pixabay

Het gebeurt helaas vaker: De gemeente stelt regels op, om vervolgens niet goed toe te zien of ze worden nageleefd. Je ziet het nog wel eens bij foutparkeerders in sommige wijken. Dit keer gebeurde het bij een onderwerp waar de gemeenteraad van Hilversum al lang paal en perk aan wil stellen: illegale woningsplitsing.

Lees verder
20 november 2017

In het zonnetje: De smaakmakers van Hilversum. Het MKB!

Foto: SP

MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot de ‘Dag van de Ondernemer’. Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Tevens zetten we ze zo in het zonnetje.

Lees verder
1 november 2017

ROOD start met jongerenmanifest

De Hilversumse ROOD-afdeling maakt een herstart. Onze jongerengroep voerde in 2014 en ’15 al actie voor meer jongerenwoningen en hielden zich onder meer bezig met het opknappen van het skatepark in de Oude Haven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier