h

Met je rolstoel naar de Top 2000/Mediapark. Je komt de trein niet uit

24 december 2017

Met je rolstoel naar de Top 2000/Mediapark. Je komt de trein niet uit

Foto: SP

In december 2013 werd station Hilversum Noord omgedoopt naar Station Mediapark. Dat deed meer recht aan het mediapark met de Nederlands Publieke Omroepen, Studio 21, Museum Beeld en Geluid. Organisaties die landelijke dekking hebben. Vele honderden mensen werken op het mediapark en vele duizenden mensen bezoeken het. Bij alle bedrijven op het park is aandacht geweest voor toegankelijkheid. Je zou denken dat dan ook aan de toegankelijkheid van de trein meteen mee geregeld was.

Dat is echter niet het geval! Op maar 100 stations heeft de NS een in- en uitstap service. Station Hilversum Mediapark heedt dat niet. De LFB Hilversum en de SP-Hilversum vinden dat onbegrijpelijk. Overigens is dit ook zo bij station Hilversum Sportpark (waar een ROC en het Arenapark zit)

De LFB en de SP zijn van mening dat de alle stations toegankelijk moeten zijn. De NS heeft hiervoor een plan maar dat lijkt niet erg op te schieten. Van de 410 stations in Nederland hebben op dit moment 258 stations geen in- en uitstapservice. Als de NS in 2020 naar 90% toegankelijkheid van treinen en stations streeft moet er echt een tandje bij! Sowieso bij het Mediapark.

De SP heeft contact opgenomen met de NS en die bevestigen dat er geen in- en uitstapservice is bij station Mediapark. Om dat geregeld te krijgen zouden we het moeten aankaarten bij het ministerie van infrastructuur. Dit antwoord was reden voor de SP om wethouder Jaeger te vragen of hij als wethouder Media (met contacten bij de Ministerie) de boer op zou willen gaan om dit varkentje te wassen. De media wethouder zei meteen : ‘Lijkt me goed om samen op te trekken! En er iets aan te gaan doen. ‘ Natuurlijk hopen we dat het eerder geregeld is. De eerste stap is in ieder geval gezet!

Jan Distelbloem. “Ik ben blij dat de wethouder er werk van wil maken en er druk op zet. De LFB wil de wethouder ook wel helpen met het optellen van een gezamenlijke brief voor de NS en zo nodig het Ministerie."

Bianca Verweij: ‘ Als we uitgaan van een inclusieve samenleving en openbaar vervoer wat echt opbaar is dan kan dit natuurlijk niet. Station Mediapark is stap één. Maar alle stations, treinen en bussen moeten zo ingericht zijn dat mensen zelfstandig kunnen reizen. Dit is ook zo met die bedrijven afgesproken. Zolang dat niet gelukt is moet er een in en uitstap service zijn.’

Zie ook:

 

U bent hier