h

ROOD start met jongerenmanifest

1 november 2017

ROOD start met jongerenmanifest

De Hilversumse ROOD-afdeling maakt een herstart. Onze jongerengroep voerde in 2014 en ’15 al actie voor meer jongerenwoningen en hielden zich onder meer bezig met het opknappen van het skatepark in de Oude Haven.

Na een korte periode van verminderde activiteit, besluiten Juri Sampieri Bjornsson en Rebekka Timmer dat het tijd is om de strijdbijl weer op te graven.

Volgens Rebekka Timmer: “Lokale politiek wordt door jongeren voornamelijk gezien als een ver-van- mijn-bed- show. De indruk die zij hebben van de politiek is een indruk van oude, grijze mannen in pakken; een hoop elitair en bureaucratisch geneuzel dat nergens iets aan veranderd.

Terwijl er genoeg zaken zijn waarover zij zich zorgen maken, zaken waaraan zij iets zouden willen veranderen. En dat kán ook.”

Rood gaat zich richten op de zaken die de jongeren ook aangrijpen. Wonen en werken zijn daarbij twee belangrijke thema’s.

Juru Sampieri Bjornsson: “Hilversum is een geweldige plek om te wonen, maar veel jongeren hebben niet de mogelijkheid daartoe. Er moeten meer betaalbare studentenwoningen komen in Hilversum. Denk aan de studenten van het ROC. Ook zou Hilversum een aantrekkelijke plek zijn voor studenten die in Utrecht of Amsterdam studeren. Zeker als er ’s avonds beter openbaar vervoer zou rijden tussen Hilversum en deze steden. “

Op het gebied van werken zetten de jonge rode rakkers de tanden in het jeugdloon en binden zij de strijd aan tegen flex-contracten.

“ROOD heeft het al vaak gezegd: flexwerk is geen noodzaak, het is gierigheid. Jongeren kunnen steeds minder vaak zelfstandig rondkomen, maar daarentegen nemen de winsten van bedrijven steeds meer toe. Investeer in vaste contracten. Dat komt niet alleen de werknemer ten goede, maar ook het bedrijf zelf, én de economie”, aldus Rebekka.

Op zondag 5 november komen de jonge socialisten samen voor de aftrap van een jongerenmanifestEr wordt gehoopt dat geprobeerd zoveel mogelijk jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud bijeen te krijgen.

De bijeenkomst vindt plaats op zondag 5 november om 14.00 uur in het raadhuis van Hilversum.

 

 

U bent hier