h

Actie Stinkende Krul Succesvol!

10 oktober 2014

Actie Stinkende Krul Succesvol!

Hilversummers hebben verschillende grote en kleine ergernissen.  En één die niet onbeschreven mag blijven is de ‘De Krul’ of te wel het pissoir (pisbak) op de kop Groest/hoek markt.  Pontificaal  bij de entree van de markt en soms er midden tussen (als de markt uitgebreider is) Geplaatst om wildplassers en plek te bieden. Een prima idee maar frequenter schoonmaken is wel een must. Want zowel bezoekers van het centrum als marktkooplui en andere ondernemers storen zich aan de misselijkmakende penetrante lucht die van dit pissoir afkomt.  Niet echt reclame voor Hilversum dus! Tijd voor actie..

Passanten en marktkooplui storen zich aan de onwelriekende luchten die het pissoir verspreid.  Bij een uitgebreide markt en bij braderieën staan zij er de hele dag naast. En ze moeten er nog voor betalen ook! Bijvoorbeeld de bloemenman heeft een fles chloor in zjin standaarduitrusting als hij in Hilversum staat.

,,Om de ergste stank te verdrijven. Het ding is altijd verstopt. Peuken, tissues, mensen gooien er van alles in. Wij oude mannetjes worden raar aangekeken als mensen het ruiken. Wij zijn toch een beetje de druppelgeneratie.’’

Passanten merken desgevraagd op dat het niet de gewenste ontvangst geur is. Aankomen in Hilversum via de kop Groest is dus. Neus dicht en doorlopen… Dat kan de bedoeling niet zijn..

Als SP-Hilversum staan we al jaren lang maandelijks met een kraampje op de kop Groest/markt. En ook ons viel het al vaker op. Het pissoir stinkt! Zaterdag 4 oktober was het niet meer te harden dus hebben we besloten om gedurende de dag het pissoir te verfrissen met lavendel luchtverfrisser. Maar dat is natuurlijk geen structurele oplossing!

Oplossing
Het lijkt erop dat vaker schoonmaken een oplossing kan zijn.  In ieder geval als er markt is (op woensdag- en zondagochtend. Maar dagelijks lijkt de beste oplossing.. Overigens zal dit niet alleen voor dit pissoir nodig zijn maar ook voor de anderen elders in Hilversum

Als SP zullen we de gemeente verzoeken om een oplossing voor deze ergernis te bedenken..

Lees hier wat de lokale media over deze actie schreef

Update 11 oktober
De gemeente heeft als reactie op de publicaties in de krant laten weten dat de Krul tenmiste  vier keer week zal worden schoongemaakt en dat voor de lange termijn het plan is om op het Langgewenst een openbare toiletgelegenheid te realiseren. Uiteraad zullen we de wethouder bevragen nog over het hoe en wat..

Lees hier de reatie van omwonenden, ondernemers en de gemeente

Niet de eerste toiletpot actie
Al eerder voerde de SP-Hilversum samen met het Platfom Chronisch Zieken en Gehandicapten actie voor een openbare invalidetoilet in het centrum. Dit was de actie Een Toilet voor Iedereen! De gemeente kan met het realiseren van een openbare toilet gelegenheid op het Langgewenst wat ons betreft twee vliegen in één klap slaan. Realiseer ook meteen het openbaar toilet voor mensen met een beperking..
 

U bent hier