h

Halve zolen

23 december 2010

Halve zolen

Hilversum is al meer dan een week onbegaanbaar en de verantwoordelijk wethouder komt niet verder dan in een brief aan de raad melden dat de leverancier geen zout levert. Daar kan hij toch ook niks aan doen?

De SP is van mening dat hij daar wél wat aan kan doen. Het is nogal naïef om te veronderstellen dat je met een leverancier kunt afspreken dat hij op het moment dat heel Europa zout nodig heeft om te strooien, hij Hilversum heus wel zal leveren. Dat lukt nooit, zeker niet voor een eerder afgesproken prijs. Dat moet je dus ook niet zo afspreken.

  Enorme schade
  De gevolgen van de gladheid op de Hilversumse wegen is enorm. Tientallen bedrijven en bedrijfjes leiden schade doordat klanten en toe leveranciers niet bij hun zaak kunnen komen. Ouderen kunnen al een week de deur niet uit. Veel Hilversumse automobilisten hebben te maken met blikschade. Iedereen in Nederland weet, dankzij radio en televisie, dat Hilversum compleet onbegaanbaar is. En iedereen vraagt zich af welke halve zolen die stad eigenlijk besturen. En dat is eerlijk gezegd nog een terechte vraag ook.

 

Er is en simpele en effectieve manier om het probleem te voorkomen. Zorg dat je genoeg zout hebt, en niet net voldoende om vier keer te strooien, maar om veertig keer te strooien. En sla dat zout niet op in Baarn, zoals we nu doen, maar zorg voor eigen opslag. Vorig jaar hadden we namelijk het verhaal dat we wel zout hadden maar dat de wegen te glad waren om het in Baarn op te halen!

De sloop van de zoutopslag in de Mussenstraat zonder te zorgen voor een eigen nieuwe opslag (een jaar of zes geleden) is gewoon een misser geweest. Dat vonden we toen, en dat vinden we nog steeds. Er is maar één oplossing, eigen zoutopslag met voldoende voorraad voor twee winters. Als je dat zomers koopt, krijg je nog een leuke korting ook. 

De SP zal na het kerstreces voorstellen om nog voor de volgende winter weer een eigen zoutopslag te realiseren, met voldoende capaciteit voor twee jaar zout. Dat kost natuurlijk geld, maar dat moet dan maar gevonden worden door bijvoorbeeld de leuke nieuwe rechtse hobbies van dit college even op de lange baan te schuiven. Geen parkeergarage onder het Langgewenst, of geen stadsbouwmeester. Eerst de Hilversumse wegen, fietspaden en voetpaden op orde! 

 Lees het gladheidbestrijdingsplan van de gemeente
 Lees brief van wethouder: Zout is op.
 Lees de tweede brief van de wethouder. 
 Lees de 3e brief: Wethouder neemt regie over van SBS.

U bent hier