h

NATUUR & MILIEU

19 juni 2018

Socialisten schrobben speelplaatsen schoon

Foto: SP
Op dinsdagmiddag 12 juni zijn vijf SP-ers  naar de speeltuin op de Neuweg getogen om daar de boel schoon te maken. In anderhalf uur tijd is de boel er schoongemaakt. Dit was best wel hard nodig. Er lag een hoop zwerfvuil (glasscherven, peuken en meer) die niet op een speelplaats thuishoren. 
Lees verder
27 maart 2018

Voor Elkaar: SP open brief speerpunten 2018-2022

Foto: SP

Aan de nieuwe raad van Hilversum,

Lees verder
28 november 2017

Aankoop Crailo: een monsterplan

De gemeente Gooise Meren, Hilversum, en Laren willen het grondgebied Crailo van de provincie gezamenlijk aankopen. Crailo ligt op de grens van deze drie gemeenten. Door daar samen het gebied te ontwikkelen kun je daar innovatieve bedrijven, woningen, en (nieuwe) natuur opzetten. Dat laatste is op zich een goed plan.

Lees verder
8 oktober 2017

Wethouder gaat dierenasiel Crailo Steunen

Wethouder Nicolien van Vroonhoven heeft, naar aanleiding van vragen van raadslid Pierre van Rooden van de SP, geantwoord dat ze gaat onderzoeken hoe de gemeente het dierenasiel Crailo kan onderdsteunen.

Lees verder
9 maart 2017

SP tegen komst McDonald’s, maar deze komt er toch

Foto: Pierre van Rooden

Op 8 maart stemde de raad van Hilversum in met de komst van een McDrive aan de rotonde aan de Vreelandseweg. 15 raadsleden, waaronder de SP-Hilversum, stemden tegen. 19 raadsleden stemden voor.

Lees verder
8 december 2016

Waar een wil is, is een zonnepaneel

Foto: Peggy/Marco / Pixabay

De gemeente Hilversum zet hoog in op duurzaamheid. Ze wil dat gemeentegebouwen energieneutraal worden en heeft een miljoen euro opzij gelegd. Een kleine, maar symbolische, stap is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het Dudok raadhuis.

Lees verder

Akkoord over plan Oude Haven ondanks kritiek SP

De gemeenteraad van Hilversum is akkoord gegaan met het voorstel om een begin te maken met de vaarroute voor kleine bootjes van de Loosdrechtse Plassen naar de Oude Haven in Hilversum.

Die eerste fase (van drie) gaat over het realiseren van een aanlegvoorziening in de Oude Haven. Dat kost Hilversum 35.000 euro. De overige zestig mille die daarvoor nodig zijn komen uit de portemonnee van de provincie Noord-Holland en de regio.

Lees verder

Rechter moet uitspraak doen over bijenkasten

De rechter moet binnenkort uitspraak doen over de bijenkasten die imker Menno Noordervliet bovenop zijn schuur aan de Eemnesserweg heeft staan. Dat mag namelijk niet, zegt de gemeente. Geneuzel, vindt de Hilversummer zelf.

Lees verder

Vraagtekens bij plannen oude haven

SP-fractievoorzitter Verweij stelt vraagtekens bij de plannen van de oude haven. Hoe zit het met de veiligheid en milieuaspecten?

 

 

 

Lees verder
15 februari 2016

Dierenwelzijnsbeleid op de kaart

SP-Hilversum vroeg in 2013 aan het college van Hilversum om een dierenwelzijnsbeleid op te stellen. Het heeft even geduurd, maar er ligt nu een voorstel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier