h

VEILIGHEID

SP Hilversum maakt zich zorgen over veiligheid ongewapende boa's

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Hilversum stelt een wapenstok te missen tijdens de oud en nieuwviering. De SP Hilversum maakt zich zorgen over de veiligheid van de boa's, en stelt vragen aan de burgemeester, o.a. of de boa's wel veilig zijn en of een wapenstok nodig is.

Lees verder

Bianca Verweij, fractievoorzitter SP over Wietexperiment in Hilversum

SP fractievoorzitter Bianca Verweij praat over wijkveiligheid en legt uit waarom Hilversum nu niet geschikt is om mee te doen met het wietexperiment.

Lees verder
22 augustus 2018

Proef wijkbrandweerman geslaagd!

Foto: SP Hilversum / SP Hilversum

In 2013 heeft SP Hilversum gevraagd een proef te starten met de wijkbrandweerman om de dienstverlening in wijken en buurten, dichtbij mensen te verbeteren. De proef startte in 2016 en is geslaagd, zo hebben we inmiddels gehoord. Zo goed geslaagd dat er zelfs behoefte is aan meer wijkbrandweermannen. Daarom heeft de SP het Hilversums college gevraagd om met de veiligheidsregio te gaan overleggen over de inzet van meer wijkbrandweermannen. Niet alleen in Hilversum maar in het hele Gooi. Ze hebben beloofd dit te gaan doen en dus hopen wij binnenkort bericht te krijgen over de inzet van meer wijkbrandweermannen

Lees verder
19 juni 2018

Socialisten schrobben speelplaatsen schoon

Foto: SP
Op dinsdagmiddag 12 juni zijn vijf SP-ers  naar de speeltuin op de Neuweg getogen om daar de boel schoon te maken. In anderhalf uur tijd is de boel er schoongemaakt. Dit was best wel hard nodig. Er lag een hoop zwerfvuil (glasscherven, peuken en meer) die niet op een speelplaats thuishoren. 
Lees verder

SP Hilversum vreest voor privacy doemscenario’s

SP Hilversum maakt zich grote zorgen of de privbacy wel gewaarborgd is. Ze maakt zich daarom hard voor een lokale privacyverordening.

Zie ook: SP vindt nieuwe Europese privacywetgeving niet voldoende

Lees verder
3 april 2018

SP spreekt zich uit tegen racisme

Foto: SP

De SP staat voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen meetelt. Wat ons zorgen baart is dat we ook steeds meer onbegrip, haat en verdeeldheid zien. Treiterijen, discriminatie en racisme, zoals bij ijssalon 't Perronnetje, horen niet in onze samneleving. Racistisch geweld mogen we nooit tolereren en daar moeten we samen tegen opstaan

Lees verder
27 maart 2018

Voor Elkaar: SP open brief speerpunten 2018-2022

Foto: SP

Aan de nieuwe raad van Hilversum,

Lees verder

Vuurwerk

De SP  tegen het gebruik van illegaal en knal vuurwerk. Legaal vuurwerk kan, in overleg met buurten, op van te voren bepaalde plaatsen worden afgestoken. Vuurwerk vrije zones zijn OK.

Lees verder

Pagina's

U bent hier