h

VEILIGHEID

SP slaat alarm over toename aanbiedingen en runners ‘Florerende handel rondom Hilversum van illegale producten op telegram’

Van soft-en harddrugs tot medicijnen, ID-/rijbewijzen, nepgeld en vaccinatiebewijzen. Maar ook op het gebied van seksuele zaken wordt er via dark web, telegram en andere platforms van alles aangeboden, weet de lokale SP-fractie. “Ook in Hilversum groeit deze handel.”

Lees verder

Politieke vragen over mislukte aanbesteding nieuwe politiebureau Pleidooi voor tijdelijke pop-up politiepost in centrum Hilversum

De mislukte aanbesteding van het nieuwe politiebureau op de Groest leidt tot vragen bij de Hilversumse SP. De socialisten pleiten daarbij voor een pop-up politiepost in het centrum.

Lees verder
10 november 2021

Over de begroting Hilversum 2022

Foto: n.a. / pixabay

De integrale tekst van de SP Hilversum e.o. op de Programmabegroting 2022 van de gemeente Hilversum.

Lees verder

SP Hilversum maakt zich zorgen over veiligheid ongewapende boa's

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Hilversum stelt een wapenstok te missen tijdens de oud en nieuwviering. De SP Hilversum maakt zich zorgen over de veiligheid van de boa's, en stelt vragen aan de burgemeester, o.a. of de boa's wel veilig zijn en of een wapenstok nodig is.

Lees verder

Bianca Verweij, fractievoorzitter SP over Wietexperiment in Hilversum

SP fractievoorzitter Bianca Verweij praat over wijkveiligheid en legt uit waarom Hilversum nu niet geschikt is om mee te doen met het wietexperiment.

Lees verder
22 augustus 2018

Proef wijkbrandweerman geslaagd!

Foto: SP Hilversum / SP Hilversum

In 2013 heeft SP Hilversum gevraagd een proef te starten met de wijkbrandweerman om de dienstverlening in wijken en buurten, dichtbij mensen te verbeteren. De proef startte in 2016 en is geslaagd, zo hebben we inmiddels gehoord. Zo goed geslaagd dat er zelfs behoefte is aan meer wijkbrandweermannen. Daarom heeft de SP het Hilversums college gevraagd om met de veiligheidsregio te gaan overleggen over de inzet van meer wijkbrandweermannen. Niet alleen in Hilversum maar in het hele Gooi. Ze hebben beloofd dit te gaan doen en dus hopen wij binnenkort bericht te krijgen over de inzet van meer wijkbrandweermannen

Lees verder
19 juni 2018

Socialisten schrobben speelplaatsen schoon

Foto: SP
Op dinsdagmiddag 12 juni zijn vijf SP-ers  naar de speeltuin op de Neuweg getogen om daar de boel schoon te maken. In anderhalf uur tijd is de boel er schoongemaakt. Dit was best wel hard nodig. Er lag een hoop zwerfvuil (glasscherven, peuken en meer) die niet op een speelplaats thuishoren. 
Lees verder

SP Hilversum vreest voor privacy doemscenario’s

SP Hilversum maakt zich grote zorgen of de privbacy wel gewaarborgd is. Ze maakt zich daarom hard voor een lokale privacyverordening.

Zie ook: SP vindt nieuwe Europese privacywetgeving niet voldoende

Lees verder

Pagina's

U bent hier