h

Blog Arjo Klamer

18 september 2019

Tot daaraan toe

Arjo kKamer
Dat Wimar Jaeger, een paar jaar geleden nog collega wethouder, een integriteitsissue heeft, is tot daaraan toe. Daar gaat de gemeenteraad van Hilversum nu over. Ik wil alleen wel kwijt dat de oprichting van de media foundation, met hem als een van de bestuurders, gebeurde toen ik nog aan de bestuurstafel zat. Ik wist daar niets van en had ik er wat van geweten dan had ik bezwaar gemaakt, zoals ik eerder bezwaar had gemaakt tegen de riante subsidies voor de media week en het Dudok concert. Die discussie werd met deze constructie omzeild. Ik ben benieuwd wat de raad gaat doen met zijn vergeetachtigheid.  Maar dat is allemaal tot daaraan toe.
Lees verder
20 maart 2018

SP als noodzakelijk tegengewicht

Of het nu gaat om de veiligheid, wonen, zorg, werk, of het mediapark, de SP is een noodzakelijk tegengewicht tegen de liberalen in ons dorp. In de tijd die ik nu optrek met SP-ers in Hilversum, merk ik keer op keer dat zij meer dan wie ook in gesprek zijn met mensen, en consistent de kant
kiezen van degenen die ergens tegen aan lopen, in de knel zitten, of het gewoon moeilijk hebben.
Lees verder
12 maart 2018

Mooi Oost: We Live Here Too

Inwoners van Hilversum Wijk over het Spoor roeren zich. En dat is goed! Die van Hilversum-Noord mogen trouwens ook best wat van zich laten horen. En die van Kerkelanden. Want sinds het vertrek van de SP uit het college lijkt alles om het centrum te gaan. De voortvarende aanpak van de buurten die de SP heeft aangezwengeld dreigt het momentum te verliezen.
Lees verder
6 maart 2018

Hoezo Gooistad?

Als we niet uitkijken wordt de vorming van een Gooistad van boven afgedwongen. Zoals nu de fusie van Hilversum en Wijdemeren wordt opgelegd. Aan de Hilversummers wordt niks gevraagd.
Lees verder
26 februari 2018

Geen werkloosheid meer in Hilversum!

Wat echt belangrijk is voor de SP is dat iedereen die wil werken, kan werken. Als wethouder voor de SP was dat mijn heilige opdracht. Onze opzet is dat niemand die wil werken in Hilversum zonder werk is. Om te beginnen met de mensen die moeilijk aan een baan komen omdat ze een beperking hebben, te lang niet werken of te oud gevonden worden
Lees verder
19 februari 2018

Naschoolse opvang voor ieder kind

Ongelijkheid is een doorn in het oog. Teveel Hilversummers leven op de rand terwijl andere Hilversummers royaal kunnen uitpakken. De verschillen zijn merkbaar in het onderwijs. Terwijl Nederland gelukkig het principe koestert dat alle kinderen gelijke kansen hebben op onderwijs en dus gelijke toegang, dreigt de praktijk steeds meer geweld te doen aan dat principe. Kinderen die ouders hebben met veel geld, hebben nu meer en betere kansen dan kinderen met ouders die met
moeite rond komen.
Lees verder
12 februari 2018

Laten we het eerlijk houden

Het verkiezingsdebat in De Balie vorige week liet zien hoe akelig politiek kan zijn. Het werd een ordinair hanengevecht. 
Lees verder
5 februari 2018

Stem op een partij met een vrouwelijke leider

Het is niet dat vrouwen per se betere politici zijn, maar het is meer dat macho gedrag nog te veel de dienst uitmaakt. Dat was de boodschap van Lilianne Marijnissen van de SP en Marian Thiemen van de Dierenpartij in Buitenhof (5 februari). Zij zijn momenteel de enige vrouwelijke fractieleiders in de Tweede Kamer.

Lees verder
29 januari 2018

Het college voert SP-beleid uit in de buurten

Het is goed dat Hilversum nu inzet op ontmoetingsplekken in de buurten. Het is goed dat 12 sociale werkers aangesteld worden om met inwoners te werken problemen te adresseren en eerste zorg te verlenen en daarmee dure zorg te voorkomen. Het is ook goed dat professionals
van verschillende organisaties gaan samenwerken in de buurten.
Lees verder
22 januari 2018

Hoezo city-marketing?

Is het je ook opgevallen? “We live in Hilversum,” “We Hliversum.” Wat fijn dat de gemeente ons dat laat weten via bilboards, plakkaten en advertenties. Voor het geval je het niet al wist: je woont dus niet in Huizen, bijvoorbeeld, of Loosdrecht.
Lees verder

Pagina's

U bent hier