h

Blog Arjo Klamer

19 februari 2018

Naschoolse opvang voor ieder kind

Ongelijkheid is een doorn in het oog. Teveel Hilversummers leven op de rand terwijl andere Hilversummers royaal kunnen uitpakken. De verschillen zijn merkbaar in het onderwijs.
Lees verder
12 februari 2018

Laten we het eerlijk houden

Het verkiezingsdebat in De Balie vorige week liet zien hoe akelig politiek kan zijn. Het werd een ordinair hanengevecht. 
Lees verder
5 februari 2018

Stem op een partij met een vrouwelijke leider

Het is niet dat vrouwen per se betere politici zijn, maar het is meer dat macho gedrag nog te veel de dienst uitmaakt.

Lees verder
29 januari 2018

Het college voert SP-beleid uit in de buurten

Het is goed dat Hilversum nu inzet op ontmoetingsplekken in de buurten. Het is goed dat 12 sociale werkers aangesteld worden om met inwoners te werken problemen te adresseren en eerste zorg te verlenen en daarmee dure zorg te voorkomen.
Lees verder
22 januari 2018

Hoezo city-marketing?

Is het je ook opgevallen? “We live in Hilversum,” “We Hliversum.” Wat fijn dat de gemeente ons dat laat weten via bilboards, plakkaten en advertenties. Voor het geval je het niet al wist: je woont dus niet in Huizen, bijvoorbeeld, of Loosdrecht.
Lees verder
15 januari 2018

De SP voor het Sociaal Plein

Op het Sociaal Plein verleent de gemeente Hilversum haar zorg en bemiddelt in het werk en inkomen. Terwijl ik wethouder was, besloten we in het college alles samen te voegen in het gebouw naast het station.
Lees verder
7 januari 2018

Hoezo SP?

Waarom zou je straks in de gemeenteraad op de SP willen stemmen? Als je het al weet, dan hoef je niet verder te lezen. Als je twijfelt, luister...
Lees verder
7 april 2016

Het effect van de gongslag

Afgelopen vrijdag mocht ik de gong luiden voor het Werkgeversservicepunt. Het was een mooi moment. Want met deze klap op de gong beklinken we een jaar lang werken. Alle gemeenten van Gooi en Vechtstreek en het UWV doen mee.

Ik sloeg op de gong namens mijn collega-bestuurders en voor al de mensen die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt. Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop mensen van het UWV, de Tomingroep en het Werkgeversservicepunt hebben samengewerkt.

Lees verder
19 maart 2016

De coöperatie biedt ruimte

Hoe kun je als gemeente omgaan met marktwerking en verplichte aanbesteding?

Het inkopen van zorg, reïntegratietrajecten en andere diensten in het sociale domein kan grote gevolgen voor werknemers en cliënten hebben.

Lees verder
24 februari 2016

Een kater, want de V&D is niet meer

Ik heb een paar onderbroeken nodig. Pasen komt er aan en daarmee de tijd voor die leuke chocolaatjes. Bij de gedachte aan de appelbol met custard loopt het water al door de mond.

Lees verder

Pagina's

U bent hier