h

Bindende afspraken sociale woningbouw

12 februari 2016

Bindende afspraken sociale woningbouw

SP-Hilversum dringt aan op het bouwen van meer sociale huurwoningen. In de komende maanden werkt de gemeente aan een 'woonvisie'. 

 

 

 

Eind 2016 stelt de gemeente prestatieafspraken op met de woningbouwcorporaties. Daarin spreken we af wat ze gaan bouwen, hoe om te gaan met leegstand, etc. Dit zijn harde afspraken waar we ze aan kunnen houden.

Een aantal van onze uitganspunten kan je lezen in: 

Maar… wat wil jij?

Op de markt van 6 februari vroegen we voorbijgangers wat zij vonden van het wonen in Hilversum. We hadden een aantal vragen om het water te testen:

  • Als je kon kiezen, waar in Hilversum zou je dan het liefste wonen?
  • Wat vind jij een redelijke huur voor een woning?
  • Als je 40 m2 ruimte vrij mocht inrichten, wat kwam daar dan?

De antwoorden varieerden behoorlijk. Velen vinden het prettig wonen in hun eigen wijk. Sommigen wonen graag in het centrum, en één persoon wil – als hij toch kan kiezen – het liefst wonen in de oude ambtswoning van voormalig burgemeester Boot, bij het Rosarium.

Wat een ‘redelijke’ huur is verschilt enorm per persoon. Bedragen van €350 tot €600 werden het meest genoemd. Sommigen vonden €100 echter al genoeg.

En voor het vrij inrichten van de ruimte werden naast parkjes en speeltuinen ook voetbalveldjes, een zwembad, en een ecologisch eetcafe voorgesteld. Eén voorbijganger wou in de ruimte ‘in ieder geval géén parkeerplekken’.

Natuurlijk horen we graag ook wat jij vindt. Wat moet de gemeente doen op het gebied van wonen? Zend ons het antwoord op de vragen én jouw woonvisie naar:  hilversum@sp.nl.

U bent hier