h

Na controle blijkt: gooise thuiszorgorganisaties hebben de zaak niet op orde

6 november 2013

Na controle blijkt: gooise thuiszorgorganisaties hebben de zaak niet op orde

Eind 2012 zijn met verschillende thuiszorgorganisaties contracten gesloten voor het leveren van huishoudelijke verzorging per 1 januari 2013. De SP-Hilversum diende een 21 punten wensenlijst in en toen de contracten werden afgesloten hebben we getoets of ze redelijk waren. En dat leken ze te zijn. Het plan was om thuiszorgmedewerkers fatsoenlijk te betalen en op te leiden. Maar helaas in juli 2013 bleek dat er iets helemaal scheef leek te gaan. De SP - Hilversum heeft toen een spoeddebat over de thuiszorg aangevraagd en diende twee moties in om de gemeente afspraken te laten controleren. En wat blijkt nu.....5 van de 23 zorgorganisaties heeft zijn zaakjes met betrekking tot fatsoenlijke loonbetaling en opleiden niet op orde.Deze zorgorganisaties hebben nu tot 15 november aanstaande te tijd om orde op zaken te stellen.
 
Wij gaan ervan uit dat ze dit als de sodebliksem doen. Ten goede van hun cliënten én hun medewerkers!

Wordt vervolgd...

 
Om de medewerkers een Hart onder de riem te steken (aan hen ligt het niet!) publiceerde de SP-Hilversum dit boekje: Een hart onder de riem medewerkers in de thuiszorg


Lees hier de uitslag van het onderzoek dat de regio heeft gedaan

U bent hier