h

Blog Arjo Klamer

29 december 2014

Weg met de klant

Stel u bent de klant. U gaat naar de winkel waar u de klant bent. Hoe zou het zijn als de winkel u eerst om allerlei gegevens vraagt?  Wat als u bij de kassa vervolgens een bedrag uitbetaald krijgt?  Alleen als blijkt dat u de gegevens onjuist heeft ingevuld, kan het gebeuren dat u degene bent die aan de kassa betaalt. U krijgt dan geen dank voor uw klandizie maar eerder een bestraffend woord. Merkwaardige winkel niet? Een uiterst merkwaardige transactie ook.

Lees verder
17 december 2014

Weinig kans voor wetenschap in bestuur

In hemelsnaam, waar begin ik aan? Dat was de vraag die in me opkwam toen ik het wethouderschap werd ingezogen. Ik had mijn handen vol aan mijn hoogleraarschap met een tiental promotiestudenten en was bezig met een veelbelovend Quality Impact Monitor. En ik had een boek af te maken.

Lees verder
3 juli 2014

Arjo Klamer: Ken je buurt!?

Ik had het kunnen weten. Want wat weet ik nu zelf van mijn eigen buurt. Ik ken mijn buren redelijk goed, spreek ze geregeld, en zo nu en dan komen we bij elkaar over de vloer. Maar ben ik eerlijk, dan moet ik bekennen dat mijn bekendheid met mijn eigen buurt zeer beperkt is.

Lees verder

U bent hier