h

Fietsveiligheid Naarderweg

8 december 2016

Fietsveiligheid Naarderweg

Foto: Pexels / pixabay

De SP-Hilversum is gewezen op het ontbreken van goede straatverlichting op de Naarderweg.  

De Naarderweg (N524) is een belangrijke fietsroute tussen Hilversum en de Hilversumse Meent en Bussum. Op slechts een klein deel van de weg staan nulantaarnpalen.

Dit zorgt voor een onveilig gevoel bij fietsers die deze route nemen. Fietsers mijden nu s'avonds de route, en reizen via omwegen naar Bussum of de Hilversumse Meent. Nu de winter heeft ingezet en het vroeger donker is, wordt dit een groter probleem. 

De gemeente Hilversum geeft aan dat een (provinciaal) deel van de weg niet is verlicht vanwege ‘natuurwaarden’ (mogelijk het afschrikken van dieren). De provincie vindt het aantal fietsers op de route te laag om verlichting aan te brengen.

De provincie heeft echter wel aan de Fietsersbond gevraagd om fietsknelpunten in kaart te brengen. Eén knelpunt is  de te smalle fietspaden langs de N524. Ook is de route langs de N524 bij de regio in beeld als mogelijke snelfietsroute.

Het lijkt ons dat de Naarderweg daarmee een hoofdroute is waar een goede verlichting essentieel is!

We hebben de vragen daarom doorgespeeld naar onze Provinciale SP, zodat die in de Provinciale Staten verdere vragen kan stellen. 

U bent hier