h

Proef wijkbrandweerman start

17 februari 2016

Proef wijkbrandweerman start

In 2013 vroeg de SP-Hilversum om een proef te starten met de wijkbrandweerman. Hiermee wordt de dienst-verlening in wijken en buurten verbeterd.

 

 

 

Inmiddels is de Gooise brandweer gestart met de proef.

Wijkbrandweerman René Wollaars is sinds februari acht uur per week actief in het Riebeeck Kwartier en de wijk Liebergen in Hilversum. De proef duurt vooralsnog tot de zomer van 2016.

René Wollaars:" Ik zal zichtbaar in de wijken aanwezig zijn. Het doel is om in de toekomst het aantal branden en gewonden terug te brengen en de wijk in het algemeen brandveiliger te maken. De doelgroep waar wij ons primair op richten zijn de zelfstandig wonende ouderen."
(bron: hilversumsnieuws.nl)

De wijkbrandweerman gaat vooral:

  • inwoners bewust maken van brandveiligheid in en rond de woning;
  • inwoners informeren en tips geven als er in hun straat een brand is geweest
  • voorlichting geven in buurtverenigingen, wijkcentra, scholen en verzorgingstehuizen;
  • voorlichting geven over brandveiligheid, zoals over rookmelders en koolmonoxidemelders
  • Samenwerken met de woningbouwcoöperaties.

Inwoners kunnen ook een woningcheck laten uitvoeren. Na een gesprek beoordeelt de wijkbrandweerman of de woning brandveilig is en hoe je de situatie kan verbeteren.

De proef met de wijkbrandweerman maakt deel uit van het project Brandveilig Leven waarbij brandweerlieden veiligheidschecks bij bewoners uitvoerden. Daar is duidelijk geworden dat mensen het prettig vinden als de brandweer dicht bij de mensen staat.

Als de proef een succes is worden op meer plaatsen in het werkgebied wijkbrandweermannen/vrouwen geplaatst.

Je kan de wijkbrandweerman bereiken via emailadres: wijkbrandweerman@brandweergooivecht.nl  en volgen via het twitteraccount @renewollaars

Zie ook:

U bent hier