h

Hilversum blijft zich inzetten voor de bij!

4 juli 2014

Hilversum blijft zich inzetten voor de bij!

Hilversum blijft zich inzetten voor de bij. Dit benadrukte wethouder Nicolien van Vroonhoven- Kok afgelopen week door een potje Raethuys-honing aan Mella Scheffer te overhandigen. Mella is leerling van de Lorentzschool en heeft een bijzonder goede spreekbeurt over bijen gehouden. Hierbij heeft zij hulp gehad van haar opa, imker in hart en nieren.

De Raethuys-honing komt uit de bijenkas die staat bij het Raadhuis. Deze kas is op initiatief van de SP in juli 2013 geplaatst. De SP heeft de korf overgedragen aan de gemeente.

ROOD in actie
Sanne van Os van Rood Hilversum, onze  jongerenorganisatie, P was ook aanwezig. Zij heeft ter inspiratie en stimulatie voor de gemeentelijke bijenacties de wethouder bijvriendelijke plantjes en een bijzonder vormgegeven gedicht over de bij aangeboden.

Ook kreeg de wethouder een kropje zelf opgekweekte sla. Hiermee vroeg ROOD symbolisch aandacht voor het project Urban farming

Lees hier eerdere artikelen over de SP-Hilversum actie Red de Bij!

U bent hier