h

Het effect van de gongslag

7 april 2016

Het effect van de gongslag

Afgelopen vrijdag mocht ik de gong luiden voor het Werkgeversservicepunt. Het was een mooi moment. Want met deze klap op de gong beklinken we een jaar lang werken. Alle gemeenten van Gooi en Vechtstreek en het UWV doen mee.

Ik sloeg op de gong namens mijn collega-bestuurders en voor al de mensen die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt. Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop mensen van het UWV, de Tomingroep en het Werkgeversservicepunt hebben samengewerkt.

Ik sloeg op de gong zeker ook voor de werkgevers. Want voor hen richten wij dit punt in. Nu al zijn de mensen van het Werkgeversservicepunt druk doende werkgevers te bezoeken om te bekijken of mensen die nu een werkloosheidsuitkering hebben, in de bijstand zitten, of een of andere beperking hebben bij hen aan de slag kunnen.

Maar ik sloeg vooral op de gong voor de mensen waarvoor we dit allemaal doen, voor iedereen die om allerlei redenen moeilijk aan het werk komt. Denk daarbij aan mensen met een autistische stoornis, met een niet aangeboren hersenletsel, met een geestelijke beperking, of met een lichamelijke beperking. Dit college van burgemeester en wethouders is begonnen met de missie dat iedereen in Hilversum een kans moet hebben om bij te dragen. Daarom is deze aandacht voor mensen met een beperking zo belangrijk.

In het tv programma Tegenlicht van zondag 3 april kwamen bedrijven ter sprake die niet alleen goede producten willen produceren maar ook goede werkgever willen zijn. Een bakkerij in een slechte buurt van New York City biedt werk aan wie ook, ongeacht achtergrond. De mensen van die bakkerij zijn geheel en al gericht op nieuwe kansen en de ruimte voor mensen om tot bloei te komen. Een man vertelde wat dat voor hem betekende, als ex-gedetineerde. Heel veel dus.

Gelukkig kent de Gooi en Vechtstreek ook dergelijke bedrijven. Binnenkort ga ik aan twee Hilversumse bedrijven het keurmerk “Smaakmaker” uitreiken om aan te geven dat zij goede werkgevers zijn voor mensen met een beperking. Ik hoop van harte dat ik het druk ga krijgen met het uitreiken van dat keurmerk. Want pas dan heeft de gongslag zijn effect gehad.

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier