h

Een kater, want de V&D is niet meer

24 februari 2016

Een kater, want de V&D is niet meer

Ik heb een paar onderbroeken nodig. Pasen komt er aan en daarmee de tijd voor die leuke chocolaatjes. Bij de gedachte aan de appelbol met custard loopt het water al door de mond.

Maar de V&D is niet meer. Zo stom dat ik vorige week niet nog even de tijd heb genomen om door de winkel heen te lopen waar ik mee ben opgegroeid. Het was weliswaar een groot warenhuis van een grote onderneming en niet zo’n kleine winkel met een eigen identiteit die ik prefereer. Alsnog, het was ook de winkel waar ik voor alles en nog wat terecht kon. Daar heb ik niet veel bij stil gestaan, want de V&D was er gewoon. Altijd maar weer. Ik ging er met mijn moeder naar toe en nu met mijn kinderen. Ik heb zelfs nog college gehad van meneer Dreesman. De V&D was een begrip. Niet meer dus.

Ook al kon ik het zien aankomen, de definitieve sluiting overvalt me en geeft me een katergevoel. En ik ben nog maar slechts een ontrouwe klant. Wat moet het dan betekenen voor al die mensen die dag in dag uit bezig waren in de winkel en hun inkomen eraan ontleenden? Het lijkt me vreselijk.

Als wethouder Werk en Inkomen voel ik me medeverantwoordelijk voor hun lot. Het deed me goed dat tijdens een ontbijtsessie de dag na het nieuws - ja, we beginnen soms vroeg - mijn medewerkers al plannen aan het smeden waren om de V&D-mensen bij te staan in hun zoektocht. We beseffen maar al te goed dat we een list moeten verzinnen voor de oudere medewerkers. Zoveel tijd hebben we niet. Negen maanden zonder werk kan nog net. Daarna wordt het steeds moeilijker om weer aan de slag te komen.

Dus wie heeft een baan voor iemand die weet hoe met klanten om te gaan en kennis heeft van de detailhandel? Hoeveel is klantvriendelijkheid u waard? En wat te zeggen van ervaring? Heeft u een mogelijkheid? Ga dan naar http://www.wsp-gooienvechtstreek.nl/ of neem contact op met Thomas Snels (tsn@tomingroep.nl).

Ondertussen maak ik me zorgen over de leegte die de V&D achterlaat in ons centrum. Welke onderneming kan dat loopje via Hilvertshof en de loopbrug over de Zeedijk weer de moeite waard maken? Als econoom gebruik ik graag het begrip van creatieve destructie. Maar deze destructie is alleen creatief als iets beters de uiteindelijke uitkomst is.

En ik vraag me af hoe lang ik het nog het per ongeluk tijdens raadsvergaderingen heb over de partij V&D. Terwijl ik dan de VVD bedoel…

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier