h

Laat je stem horen tegen de huurverhoging

15 september 2020

Laat je stem horen tegen de huurverhoging

Foto: SP
 

Keer op keer worden huurders gepakt. Renovatie aan je huis? Extra betalen. Sschaarste regio? Hogere huren. Duurzaamheidsmaatregelen?  Extra betalen. Keer op keer worden de huren verhoogd. Juist in deze Coronacrisis is het nodig om huurders te ontzien. Want de rekening van de crisis moet niet betaald worden door de meegaat kwetsbaren of ‘de gewone man’. Maar een relatief eenvoudige maatregel, het bevriezen van de huurverhoging, wordt niet genomen. Daarom komt de SP samen met huurders is actie! Doe je mee?

Wat eraan vooraf ging
Minister Ollongren wil het niet. Ze weigerde tot drie keer toe het in de Eerste Kamer aangenomen SP voorstel om alle huren te bevriezen uit te voeren. Ondanks alle acties en oproepen van huurders. Ondanks de coronacrisis. En zelfs ondanks een unieke aangenomen motie van afkeuring van de Eerste Kamer. En wat was het gevolg van het besluit van deze minister? De hoogste huurverhoging in 6 jaar tijd. 

De aanpak van de wooncrisis door dit kabinet faalt. De SP liet door het onafhankelijke bureau I&O onderzoek doen, en daaruit blijkt dat een grote meerderheid van de mensen het met ons eens is. Zelfs de kiezers van de coalitiepartijen vinden dat. Maar liefst 70% van de D66 kiezers vindt ook dat het kabinet te weinig doet om de wooncrisis aan te pakken en de meerderheid van de CDA en ChristenUnie kiezers is voor het bevriezen van alle huren. Zij vinden ook dat het aangenomen SP voorstel om de huren te bevriezen moet worden uitgevoerd.

Prinsjesdag, maatregelen schieten tekort
Vandaag is het Prinsjesdag. Uit de uitgelekte plannen van dit kabinet blijkt al dat deze minister weinig tot niets gaat doen om de enorme huurverhoging tegen te gaan.

SP doet weer een voorstel
Daarom zal de SP Tweede Kamer fractie volgende week in de Tweede Kamer het voorstel doen om de huurverhoging terug te draaien. Waarom? Omdat 0% huurverhoging juist nu mensen kan helpen. 

Foto: SP

Jou steun is nodig!
Wil je ons steunen? Je stem laten horen dat kan! Doe mee, voor eerlijk wonen en eerlijke huren! Help mee de huurverhoging te stoppen.

U bent hier