h

SP reikt Gouden Wattenstaaf uit aan Hoogvliet

4 februari 2020

SP reikt Gouden Wattenstaaf uit aan Hoogvliet

Foto: SP

Ruim 3 jaar werden omwonenden van Chatham in Hilversum Zuid onvoldoende geïnformeerd over de verhuis-, en bouwplannen van de Hoogvliet supermarkt. De supermarkt wilde namelijk verhuizen naar de locatie van de Stam garage aan de Bosdrift.

Er was veel weerstand tegen de verhuisplannen. Omwonenden van Chatham wilde niet dat de supermarkt vertrok - leegstand en verloedering lag op de loer. Omwonenden van de Bosdrift wilden niet dat de supermarkt daar kwam - zij vreesden veel overlast. Bovendien had de wijk al een buurtwinkel.

In juni 2019 verwees de gemeenteraadscommissie de plannen van de Hoogvliet naar de vuilnisbak vanwege gebrek aan draagkracht in de wijk. Nu, begin 2020 komt er een 'nieuw' plan. Wordt het oude wijn in nieuwe zakken (Hoogvliet wil het liefst nog steeds verhuizen) of gaat er nu wél naar de buurt geluisterd worden?

Een aanmoediging om nu wél goed te luisteren en informeren was op zijn plaats. De ontwikkelaar van Hoogvliet kreeg daarom door Wolter Raes van de SP Hilversum, namens de omwonenden, de ‘Gouden Wattenstaaf’ uitgereikt. 

Hoogvliet belooft beterschap. Mensen die op de hoogte gehouden willen worden van de ontwikkelingen kunnen zich bij Hoogvliet  melden.

Aanmelden kan bij Gerben (communicatie-adviseur aangesteld door door Hoogvliet) via e-mail gerben@de-selectie.nl. Gevraagd wordt om e-mail en straatnaam door te geven.

Hoogvliet en Stam zijn stellig voornemens om de omwonenden nu wel goed te informeren en te betrekken. Of ze woord houden en de bewoners tevreden kunnen stellen zal de tijd moeten leren.

U bent hier