h

SP-Hilversum steunt stakende leraren

8 oktober 2017

SP-Hilversum steunt stakende leraren

Foto: SP

Donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, had de onderwijsbond een landelijke stakingsdag aangekocht in het primaire onderwijs.  De SP-afdeling Hilversum was aanwezig bij de uittocht uit Hilversum van de stakende leerkrachten uit het primair onderwijs.

Zoals de bond het noemt is het "Code Rood" voor de basisschool leerkrachten. De klassen zijn te groot, de werkdruk te hoog en het salaris blijft ver achter bij hun collega's in het voortgezet onderwijs, terwijl ze dezelfde opleiding hebben genoten. Daarnaast is het landelijk, en ook merkbaar in onze regio, een groot tekort aan leerkrachten voor het primaire onderwijs. Dit wordt mede veroorzaakt door de eerder genoemde punten.

Ook de SP-Hilversum e.o. steunt deze actie. De SP vindt goed onderwijs in de regio belangrijk. 

De avond voor de stakingsactie waren er maar liefst 100 tassen klaargemaakt met daarin een "appel en peer", een flesje water, het bekende SP-schuursponsje en een folder waarin wij onze steun uitspreken voor de stakende docenten. De "appel & peer" staan symbool voor het huidige vergelijken van het Ministerie van Onderwijs van primair onderwijs met het voortgezet onderwijs.

Er vertrokken drie grote bussen met leerkrachten van nabij Station Sportpark richting Den Haag. de SP vrijwlligers waren al snel door die 100 tasjes heen. Veel leerkrachten, afkomstig uit het gehele Gooi, namen ze graag in ontvangst.

Foto: SP

De leerkrachten voelden zich gesteund door deze actie in hun strijd voor een beter loon, kleinere klassen, verlaging van de werkdruk en verhoging van de kwaliteit van onderwijs in algemene zin.

Even na elf uur in de ochtend vertrokken de bussen en de SP-Hilversum  heeft de stakende leerkrachten uitgezwaaid.

 

 

 

Zie ook:

U bent hier