h

SPeciaal voor basisschooldocenten

28 juni 2017

SPeciaal voor basisschooldocenten

Foto: SP

Op 27 juni staakten docenten van de basisscholen in Nederland een uur in de ochtend. Zij staakten voor een eerlijk loon dat net zo hoog is als het salaris van hun collega’s in het middelbaar onderwijs, en lagere werkdruk door onder andere kleinere klassen. Door deze stakingen gingen leerlingen door het hele land vandaag om half tien naar school in plaats van half negen.

De landelijke SP ondersteunt de stakende basisschool docenten en waar zij voor strijden. Landelijk wordt er onder andere actie gevoerd voor kleinere klassen, De Kleine Klassenstrijd. Ook hogere lonen vinden wij ontzettend belangrijk:

‘Juffen en meesters hebben de enorm belangrijke taak om onze kinderen het beste onderwijs te geven. Tegelijk verdienen zij tot wel dertig procent minder dan andere HBO-opgeleiden. Zij verdienen respect, zij verdienen beter. Daarom willen we het minimumsalaris voor basisschoolleraren ophogen door de laagste loonschaal af te schaffen.’ - Peter Kwint, SP Tweede Kamerlid

Ook de SP-Hilversum wilde de leraren een hart onder de riem steken, dus gingen fractievoorzitter Bianca Verweij, interim partijvoorzitter Louis Ras, Rebekka Timmer en Juri Sampieri Bjornsson de 16 scholen van STIP Hilversum langs met appeltaarten en een steunbetuiging.

Op alle scholen die zij bezochten, hebben de docenten een uurtje gestaakt. Tijdens dat uur deden de docenten al het werk dat ze gewoonlijk na school doen, zoals het voorbereiden van de volgende schooldag of het voeren van team overleggen.

Foto: SP

Ook gingen de SP’ers samen met Arjo Klamer naar Klamer's oude school, De Groen van Prinsteren, eveneens met taarten.

Zie ook:

U bent hier