h

Verlichting voor fietsers geen prio voor de provincie

2 maart 2017

Verlichting voor fietsers geen prio voor de provincie

Provincie Noord Holland besprak in februari de ‘planning aanpak fietsknelpunten’. 

Inwoners van het Gooi hadden de SP-Hilversum verteld dat ze zich s’avonds niet echt veilig voelen op sommige wegen omdat er geen lantaarnpalen staan. Het gaat dan met name om de Naarderweg tussen Bussum en Hilversum (de N524).

Vooral in de winter is het donker, geen prettig gevoel als je als jonge dame alleen op de fiets bent. Sommige inwoners rijden daarom zelfs om. Wim Hoogervorst van de SP-Noord Holland kaartte het daarom aan.

In een rapport van de Fietsersbond staan een groot aantal aanpassingsvoorstellen voor het regionale netwerk. De SP wil ook verlichting als criterium voor knelpunten gebruiken. De gedeputeerde, mevrouw Post, ziet er echter niet veel in. Ze vindt dat fietsers zelf maar goed licht moeten hebben, en sommige gebieden zijn natuurgebied en daar wil men geen verlichting (NB: dat is niet van toepassing op de Naarderweg).

Zolang de Fietsersbond niet zelf aangeeft dat verlichting een knelpunt is lijkt het er helaas niet op dat er iets aan de verlichting verandert.

U bent hier