h

Vier ton voor zieken

8 december 2016

Vier ton voor zieken

In de Hilversumse begroting– die op 9 november is vastgesteld – is vier ton opgenomen als extra vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten.

Dat geld is nog over van 2015. Het geld is bedoeld om mensen met een laag inkomen te helpen hun zorgkosten te betalen maar is door onbekendheid met regelingen niet bij de mensen terecht gekomen.

SP-wethouder Arjo Klamer gaat het geld nu als extra vergoeding geven bij voor aanvragers voor een bijdrage. Ook start hij een campagne om zoveel mogelijk mensen te laten weten welke rechten ze hebben.  De gemeente heeft diverse regelingen waar je gebruik van kan maken – maar als je die regelingen niet vindt wordt het geld ook niet uitgegeven, ook al is dat nodig. 

Arjo Klamer schrijf nu iedereen die in aanmerking komt een brief met informatie over de regeling. Ook via kranten en sociaal media gaat hij mensen informeren. Over één van de regelingen zegt Arjo Klamer (in G&E):  
“Het pakket is geschikt voor mensen die hoge zorgkosten hebben en het eigen risico gebruiken. Het biedt zeer veel dekkingen, waaronder de vergoeding van het volledig eigen risico van € 385 in 2016. De gemeente betaalt een deel van de verzekeringspremie mee. Het is zeer geschikt voor chronisch zieken en/of gehandicapte inwoners.” 

Doel is om volgend jaar zoveel mogelijk mensen aan die regeling te helpen, zodat we niet nogmaals geld over houden dat bestemd is voor het verlichten van zorgkosten.  
 

U bent hier