h

Bijles over groeien en bloeien

27 mei 2014

Bijles over groeien en bloeien

Maandag 26 mei was er reuring bij het Urban Farming project Villa Industria. Tuinbaas Kees was er namelijk in geslaagd om de raadsleden  Anja Wijnands (CDA) en Bianca Verweij (SP) voor zijn natuurkarretje te spannen. Gefilmd door Rti-Hilversum gaven tuinbaas Kees en de raadsleden scholieren van de Minckelerschool les over ‘Hoe ontkiemen zaden?’ en natuurlijk werd door de kinderen een bloemenveld ingezaaid.

Goed dat de gemeente steunt
CDA raadslid Anja Wijnands vertelde aan de hand van violenzaaddozen (uit eigen tuin!) Hoe er aan plantjes zaaddozen komen, op welke wijze je die dan weer kan oogsten en hoe je vervolgens de zaadjes weer kan gebruiken. Samen met de kinderen werd een bloemenveld ingezaaid van diverse door Anja meegebrachte bloemenzaden.

Wijnands:

“ De gemeente steunt projecten zoals dit en dat is goed. Dat moeten we blijven doen!  Niet voor niets wint een project als dit de Icoonproject prijs van Groen Dichterbij. Zelf heb ik trouwens ook enkele bakken staan en Baas Kees gaf me enkele plantjes mee, spruiten en spitskool. Een mooie aanvulling voor mijn privé “Urban Farming”.

Natuureducatie van belang
Urban Farming 035 besteed met support van wisselende ‘gastdocenten’ regelmatig aandacht aan natuureducatie voor schoolkinderen. Niet alleen voor kinderen van de Minckelerschool maar ook bijvoorbeeld de Mozarthof school komt er regelmatig.

Van belang vind SP fractievoorzitter Verweij

“De andijvie komt namelijk niet kant en klaar gesneden in plastic zakjes van het land. Het is belangrijk dat kinderen bewust worden wat er allemaal voor nodig is om groenten van het land in de supermarkt te krijgen en natuur leren waarderen. En het is nog leuk ook.”

Voor de juf en kinderen had zij een groei en bloei experiment meegenomen. Het opkweken van een boon in een glazen potje zodat goed gevolgd kan worden hoe dit proces gaat. Lees hier over het groei en bloei experiment.

Zaden over? Breng ze langs!
Urban Farming heeft verschillende projecten onder andere bij Villa Industria. Ga bij goed weer eens langs bij de kas en tuintjes bij Villa Industria (Minkelersstraat) of ergens anders en laat u enthousiasmeren voor tuinieren op de meter.

En heeft u zaden over? Breng ze langs zodat de kinderen ermee kunnen experimenteren!

Hier leest u waar u de Urban Farming tuintjes vindt

Eerder SP-Hilversum artikel over Urban Farming SP-Hilversum op bezoek bij Urban Farming 035

 

U bent hier