h

Overwinning SP: Misgelopen kinderopvangtoeslag alsnog uitgekeerd

31 maart 2013

Overwinning SP: Misgelopen kinderopvangtoeslag alsnog uitgekeerd

Goed nieuws voor alle ouders die door een verandering van de regels voor het aanvragen kinderopvangtoeslag heel veel geld zijn misgelopen: de wijziging wordt op last van minister Asscher teruggedraaid. De SP voerde de afgelopen weken actie tegen de slechte en zelfs ontbrekende voorlichting.

SP-Kamerlid Manja Smits opende een meldpunt waar ouders hun verhaal konden doen. Daar werd tot op heden zo'n 700 keer op gereageerd. Naar aanleiding van deze actie is een zwartboek opgesteld. Dat is op 7 maart overhandigd aan de minister van sociale zaken.

 

SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt, die een bundeling van deze klachten aanbood aan minister Asscher, is verheugd dat de minister tot inkeer is gekomen. 'Dit is een overwinning voor alle ouders die de dupe zijn geworden van de slechte, foute of zelfs ontbrekende voorlichting. Zij kunnen nu eindelijk de bedragen, die op kunnen lopen tot duizenden euro's, alsnog terugkrijgen.'

Minister Asscher liet vrijdagmiddag in een brief weten dat voor de jaren 2012 en 2013 de nieuwe regels worden teruggedraaid. Vanaf 1 januari 2014 wordt de wijziging alsnog doorgevoerd. Ulenbelt: 'Ik hoop dat de Belastingdienst dan wél goed zal voorlichten.'

De SP Hilversum bedankt alle Gooise ouders die melding hebben gemaakt. 
Belt u vooral met de belastingdienst als u twijfelt of uw aanvraag met betrekking tot kinderopvang toeslag goed gegaan is.

 

U bent hier