h

SP in de wijk: Seinhorst

24 juli 2012

SP in de wijk: Seinhorst

Afgelopen zaterdag, 21 juli, ging een groepje nieuwsgierige SPers een kijkje nemen in de buurt rondom winkelcentrum Seinhorst. “Buurten in de buurt” zoals dat heet bij de SP. Dus werden de bewoners van de Radiostraat die morgen door René, Edwin, Menno en Iris verrast met een bezoekje aan de deur, onmiskenbaar gehuld in de rode SP outfit. Ons bleek al snel dat de bewoners van de Radiostraat, met wie gesproken is, er graag wonen en tevreden zijn over hun buurt, op een aantal puntjes na waaronder het verkeer in hun wijk, de omgeving rond het Lucent-complex en hier en daar wat groen onderhoud.

Verkeer in de wijk
Hoewel de Radiostraat over een groot gedeelte oogt als een woonerf, was het die morgen toch een af- en aanrijden van auto’s over die straat, vanuit beide rijrichtingen. Mogelijk wordt de Radiostraat gebruikt als sluipweg tussen de Jan vd Heijdenstraat en de Johannes Geradtsweg. Het elkaar passeren op die weg is echter geen sinecure en gaat op sommige plekken gewoon niet. Achterwaarts terugrijden tussen de geparkeerde auto’s is dan soms de enige optie met alle gevaren van dien. Volgens de bewoners hield het ook niet over met parkeerruimte maar staken sommige bewoners ook wel de hand in eigen boezem door soms per woning wel 3 parkeerplaatsen in te nemen.

 

Lucent-complex
Verder vonden ze de aanblik van het Lucent gebouw ook niet echt plezierig en zeker in de avonduren werd het gebouw en de omgeving als een gribus omgeving omschreven. Sinds begin dit jaar zijn er echter ook ontwikkelingsplannen met betrekking tot het Lucent-complex. Hierdoor zal de situatie zeker veranderen. De verwachting is dat er 250-400 woningen zullen verijzen. Als SP zullen we deze ontwikkeling nauwlettend volgen en natuurlijk hopen we dat er ook, de broodnodige, betaalbare woningen gebouwd worden.

`Groene oases`
In een enkele straat waren er groene oases waar het groen wat al te groen is en zeker onderhoud nodig heeft. Vermoedelijk zijn deze perken eigendom van de woningvereniging die hier niet de aandacht aan besteed die het verdiend. Dit stuk van de buurt kenschetst zich overigens door bewoning door veelal senioren, die de buurt als gezellig en rustig ervaren.

U bent hier