h

Wel HOV, dit tracé nee

8 februari 2012

Wel HOV, dit tracé nee

De SP is vertegenwoordigd in het samenwerkingsverband HOV in het Gooi. Dit samenwerkingsverband, bestaande uit politieke partijen, sportclubs, bedrijven én inwoners van het Gooi, hebben zich uitgesproken voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) maar niet op de wijze waarop het nu door de Provincie wordt voorgesteld.

Protest
We hebben ingesproken bij de commissie vergadering Mobiliteit en Verkeer van de Provincie Noord Holland en stuurden hen een brief met aanbevelingen omdat er met betrekking tot het voorliggende HOV voorstel veel bezwaren zijn. Sommige betreffen de democratische legitimering en het draagvlak, andere zijn procedureel, inhoudelijk en financieel van aard. Veel gegevens waarop de aannames van dit project zijn gestoeld, zijn, volgens ons, gedateerd en dienen opnieuw aan de actualiteit getoetst en aangepast te worden. Wij vinden dat het beter is om ons gemeenschapsgeld te besteden aan investeringen die leiden tot het Hoogwaardig Openbaar Vervoer waaraan we echt iets hebben. Dit veel te dure Provinciale HOV prestige project mag wat ons betreft van de baan!

 

  Standpunten OV
  Lees ook onze standpunten over OV en HOV:

HOV 
Busvervoer


Fractievoorzitter Bianca Verweij: “De plannen kosten meer dan 100 miljoen euro, terwijl het gewone OV wordt wegbezuinigd. Ondertussen keren steeds meer inwoners en politici zich tegen het plan. Het is nu (ook voor Hilversum) tijd om er mee te stoppen!” 

Wat wel
Buslijn 320 voldoet op dit moment prima maar de toevoer van deze buslijn, het flankerend en noodzakelijk fijnmazig netwerk, is voor 30%, weg bezuinigd. 
Daar moeten we in investeren! 

 Lees het persbericht over dit onderwerp 
 Lees eerder stuk over dit onderwerp

U bent hier