h

Plastic inzameling - 4

7 april 2011

Plastic inzameling - 4

Eind februari hebben we opnieuw, dit keer samen met de PvdA, vragen gesteld over het inzamelen van plastic afval. Want er waren en zijn nog steeds veel klachten over. Zo wordt er gebruik gemaakt van enorme containers die ook nog eens op onlogische plaatsen staan. Behalve dat ze veel ruimte innemen en erg lelijk zijn in het straatbeeld, staan ze hier en daar zelfs zo opgesteld dat ze verkeersgevaarlijk zijn.

En dan is er nog het probleem dat de gevulde zakken niet door de opening van de container passen. De eerste keer dat we daar iets over vroegen was het antwoord dat de openingen nou eenmaal niet groter konden vanwege landelijke afspraken en omdat mensen er dan allerlei andere spullen in zouden gooien. Deze keer hebben we de vraag dus maar omgedraaid, kunnen de zakken dan niet wat kleiner? Op die vraag hebben we geen echt antwoord gehad, het GAD stelt namelijk voor de zakken niet meer dan voor driekwart te vullen. Waarom de zakken niet kleiner worden gemaakt snappen wij echt niet. 

In onze vragen hebben de wethouder en het GAD gewezen op een potje met geld dat het GAD nog heeft liggen dat kan worden ingezet om een aantal containers onder de grond te brengen. Wij stelden Seinhorst voor omdat de container daar op een plek staat die erg uit de route ligt. Het wil echte slecht één container onder de grond brengen, die op winkelcentrum Kerkelanden. Nou staan daar nog veel meer containers, voor kleding bijvoorbeeld, die gaan weer niet onder de grond. Daar schiet dus niemand iets mee op. 

Al met al hebben onze verschillende series aan vragen helemaal niets opgelost. We worden elke keer weer uitgenodigd om met het GAD te komen praten, maar tot een oplossing leidt het allemaal niet. Ze willen de inzameling niet aanpassen en tot 2016 wordt er over een ander systeem überhaupt niet nagedacht. 

Wat het nog gekker maakt is dat we het deze keer slim dachten te hebben aangepakt. Er is namelijk eerst met de wethouder overlegt hoe we dit nou handig konden doen, schriftelijke vragen of mondelinge vragen in de gemeenteraad. Hij wilde graag schriftelijke vragen, daar kon hij dan mee naar het GAD. Blijkbaar hebben die hem, net als ze ons voorgaande keren hebben gedaan, met een kluitje in het riet gestuurd. Want er gaat niets veranderen. Het GAD doet gewoon waar ze zelf zin in heeft en trekt zich van de Hilversummers helemaal niets aan. 

Maar wij geven nog niet op. Tijdens de volgende vergadering van de gemeenteraad zullen wij samen met de PvdA een motie indienen waarin we het college om maatregelen vragen. Uiteraard hopen en rekenen we op de steun van andere partijen. Om die kans groter te maken, zullen we alle Hilversumse partijen nog deze week informeren over deze kwestie en hun steun voor de motie vragen. 

 Lees de brief met vragen en antwoorden... 
 Lees de motie... 
 Lees deel 3 (23 feb 2011)... 
 Lees deel 2 (19 juni 2010)... 
 Lees deel 1 (11 mei 2010)...

U bent hier