h

Plastic inzameling - 3

23 februari 2011

Plastic inzameling - 3

Sinds de SP voor het eerst vragen heeft gesteld over de plastic inzameling in Hilversum zijn er weliswaar verbeteringen dooorgevoerd, maar nog steeds bereiken ons veel vragen en klachten. Ook de PvdA bleek nogal eens geconfronteerd te worden met opmerkingen en vragen over de plasticinzameling. Reden genoeg om de koppen bij elkaar te steken. Dat heeft geleid tot een brief met een aantal vragen aan het college waarmee we gezamelijk aandringen op maatregelen om een aantal problemen voor eens en altijd op te lossen.

Zo moeten de inzamelcontainers natuurlijk onder de grond. Net nu de glascontainers langzaam maar zeker onder de grond worden gestopt zet het GAD er nog grotere, voor het plastic, voor in de plaats. Op sommige plekken staan die dingen gewoon vreselijk in de weg en dat moet wat ons betreft anders. 

Een andere punt waar we veel klachten over krijgen is het feit dat als je zelf een zak in de container wil gooien, die er vaak niet in past. De opening is te klein voor een volle zak. Eerder kregen we het merkwaardige antwoord dat dit nou eenmal gestandariseerde openingen waren en het dus niet anders kon. Zal best, een standaard opening dus, maar daarmee past die zak er nog steeds niet in. Wij hebben nu maar de tip aan de hand gedaan om dan de zakken wat kleiner te maken. 

 Lees de brief met vragen... 
 Lees deel 2 (19 juni 2010)... 
 Lees deel 1 (11 mei 2010)...

U bent hier