h

Betaalbaar wonen in Entrada?

27 september 2010

Betaalbaar wonen in Entrada?

In oktober 2009 heeft de gemeenteraad ingestemd met de bouw van vijf woontorens op stationsgebied zuid, nu beter bekend als Entrada. Ook de SP heeft toen, na een nogal tumultueus debat, met dat plan ingestemd. Wij konden pas akkoord gaan nadat wethouder Rensen had toegezegd dat er minimaal 37% sociale woningbouw in de torens kwam. Daar konden we hem op afrekenen volgens zijn eigen woorden.

Inmiddels is het zover, de torens worden gebouwd en de verkoop en verhuur van de woningen is in volle gang. In de Gooi en Eembode van een paar weken terug stonden de huurprijzen, tussen de 890 en 1500 euro gaan die woningen kosten. En ook de koopprijzen liegen er niet om. Wij kunnen daar geen sociale woningbouw in ontdekken. Dat is in strijd met de belofte van de wethouder aan de gemeenteraad. Reden voor de SP om er vragen over te stellen. Tijd om af te rekenen zullen we maar zeggen. 

Wethouder Rensen is druk met nog twee andere plannen, het Langgewenst en de stationstoren aan de andere kant van het GAK gebouw. De wethouder heeft daarover gezegd dat hij met projectontwikkelaars in gesprek is om te kijken of de voorwaarden die de raad heeft gesteld, waaronder 30 tot 37 procent sociale woningbouw, niet wat minder streng gehanteerd kunnen worden. Ook die kwestie hebben we in onze vragen meegenomen. 

Nu de SP niet meer in het college zit lijken de afspraken over de hoeveelheid te bouwen betaalbare woningen er niet meer toe te doen. Het gaat ons uiteraard niet om exacte percentages, maar om het simpele feit dat er in Hilversum grote behoefte is aan betaalbare huurwoningen. Nog steeds zijn er enorme wachtlijsten en schrijven er wekelijks honderden mensen in op iedere beschikbare woning. Dan gaat het niet aan om alleen maar te bouwen voor de rijken, zoals dit rechtse college nu lijkt te willen doen. 

Lees het komplete dossier: 
 Entrada 4 - Belofte maakt schuld 
 Entrada 3 - Gerommel met erfpacht 
 Entrada 2 - Grondprijs rekenen we niet mee 
 Entrada 1 - Betaalbaar wonen 
 Lees de schriftelijke vragen... 
 Lees de antwoorden... 
 Lees ons verzoek om nadere inlichtingen...

U bent hier