h

Stop inkorten en verdwijnen van buslijnen

17 juli 2010

Stop inkorten en verdwijnen van buslijnen

In 2011 wordt er een nieuwe dienstregeling voor de bussen in de Gooi en Vechtstreek ingevoerd. Omdat de provincie slechts zeer beperkte eisen heeft gesteld, dreigen er vele buslijnen te verdwijnen, te worden ingekort of minder vaak te gaan rijden. Een enorme verslechtering van het openbaar vervoer in de hele regio.

De SP heeft over deze kwestie al eerder vragen gesteld, zowel in de gemeenteraad als in de provinciale staten. De antwoorden stelden ons niet gerust. We hadden daarom het plan om een handtekeningenactie te starten om de provincie op andere gedachten te brengen. Al snel bleek dat veel andere politieke partijen, maar ook bewonersorganisaties en anderen vonden dat we onze stem moesten laten horen. Daarom hebben we besloten om samen met alle partijen en organisaties die dat willen een handtekeningenactie in de hele regio te starten. 

Wat we willen is simpel, wij eisen fatsoenlijk openbaar vervoer in de Gooi en vechtstreek en zijn tegen het opheffen van buslijnen. Zoals het er nu voor staat is er vanaf 2011 geen rechtstreekse verbinding meer van de Hilversumse Meent naar het centrum van Hilversum en kunnen tientallen scholieren uit Nederhorst den Berg straks niet meer rechtstreeks met de bus naar school in Hilversum. En zo zijn er nog veel meer verslechteringen. Een kompleet overzicht is te vinden op de specialeactiesite, daar kunt u ook uw handtekening zetten als u het met ons eens bent. 

In september praat de provincie voor de laatste keer over de aanbesteding, dan willen we ook de handtekeningen uit de hele regio aanbieden. We hebben uw hulp nodig, steun de actie door uw gegeven in te voeren of door uw handtekening te plaatsen bij één van onze vrijwilligers die u de komende weken op straat zult tegenkomen.

U bent hier