h

Lorentzschool krijgt de ruimte

24 maart 2010

Lorentzschool krijgt de ruimte

Soms is politiek een zaak van lange adem. Een jaar geleden vroeg de SP,samen met D66, aandacht voor het tekort aan klaslokalen van de Lorentzschool. We hebben vragen gesteld en voorstellen gedaan, kranten en regionale TV pikten dat op. Dankzij onze inzet lijkt het probleem nu opgelost! Een voormalig gebouw van Philips voorziet in de behoefte aan extra lokalen voor de Lorentzschool en daarbij ook voor buitenschoolse opvang in Hilversum-Oost.

Met de buurt is afgesproken dat de twee noodlokalen op het eigen schoolplein van de Lorentzschool na dit schooljaar worden afgebroken. Daardoor is extra huisvesting nodig voor vijf groepen en een uitbreiding naar zes groepen is op korte termijn te verwachten. De huidige dependance, de Villa Lorentz aan de Kamerlingh Onnesweg, is te klein om al deze groepen op te vangen. Daarbij was de route tussen dependance en hoofdgebouw lang en vanwege het drukke verkeer ook lastig te belopen voor de kinderen. Al deze problemen worden opgelost met de Philipslocatie. De Lorentzschool krijgt met dit plan genoeg ruimte aan de groene buitenrand van Hilversum.
Ook biedt het inzetten van de voormalige Philipsschool als tijdelijke locatie soelaas voor het tekort aan buitenschoolse opvang in Hilversum-Oost. In het Philipsgebouw kan de Stichting Kinderopvang Hilversum zes groepen starten, waar 120 kinderen per dag gebruik van kunnen maken. Met deze ontwikkeling zet de gemeente Hilversum een nieuwe stap in de vorming van een brede school: een locatie waar naschoolse opvang en lesgeven bij elkaar komen. 

  Update 9 april
  Afgelopen woensdag, 7 april, is het voorstel behandeld in De Discussie van de gemeenteraad. En hoewel de VVD een onbegrijpelijke poging deed om het voorstel "controversieel" te laten verklaren (zodat het niet behandeld zou kunnen worden), hebben alle partijen een positief advies gegeven. Op 21 april neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Het ziet er naar uit dat het voorstel wordt aangenomen.

 

 

 

De wethouders Walters (Onderwijs) en Boog (Jeugdzaken) kregen onlangs steun in het college voor dit voorstel en het plan zal in april aan de raad worden voorgelegd. Wanneer de raad instemt, zal de komende maanden het Philipsgebouw worden verbouwd. In de komende jaren zal er dan in samenwerking met de gemeente gewerkt kunnen worden aan een stucturele oplossing voor de school en de NSO.

 Lees het eerdere artikel over dit onderwerp

U bent hier