h

Gevaarlijke afzetting wordt weggehaald

26 maart 2010

Gevaarlijke afzetting wordt weggehaald

Sinds enkele weken staat er een onbegrijpelijke blokkade boven aan het fietspad van de stationstunnel. Fietsers worden geacht af te stappen en via het voetpad en het daarop volgende zebrapad over te steken. De reden dat deze blokkade er staat is dat het de veiligheid van de fietsers vergroot (zo was de gedachte). Er is namelijk meer verkeer door de tijdelijke afsluiting van de Beatrixtunnel en dat gaat waarschijnlijk gevaarlijke situaties opleveren. Dus moeten fietsers afstappen.

Nog gevaarlijker
Maar het tegenovergestelde gebeurde. Want fietsers stapten niet af, zo constateerde ook de verkeerswoordvoerder van de gemeente Hilversum. Voetgangers werden van hun sokken gereden en door de zoekende en de vanachter de blokkade opduikende fietsers werden automobilisten en fietsers toch in een gevaarlijke situatie geplaatst. 

Veel klachten
Bij de SP, de gemeente en via de Gooi en Eembode site liepen de klachten binnen. Reden voor ons om afgelopen donderdag eens met de ambtenaren te gaan praten. Want mopperen in de krant lost het probleem natuurlijk niet op. Kon dit nou echt niet anders? Zoals bijvoorbeeld waarschuwingsborden voor en fietsers en voetgangers én automobilisten. Het gevaar wordt immers niet veroorzaakt door de fietsers, maar door de automobilisten. Dan is het toch raar om fietsers daar de dupe van te laten worden? 

Een andere oplossing!
De ambtenaar gaf aan ook ongelukkig te zijn met de situatie maar de gedachte erachter was goed, verhogen van de veiligheid alleen het werkt niet zoals bedoeld. Andere maatregelen werden wel overwogen maar daar moest eerst overleg over komen. Afijn, nog diezelfde dag liet de ambtenaar ons weten dat ze inmiddels besloten hebben om de blokkade volgende week op te heffen en daarvoor in de plaats goede waarschuwingsborden voor fietsers, voetgangers én automobilisten neer te zetten in de hoop dat dat beter werkt. 

Opgelost?
Daarmee lijkt het probleem opgelost. Feit blijft echter wel dat ook onder normale omstandigheden dit een wel erg merkwaardig kruispunt is. Maar goed, daar moeten we tijdens de geplande evaluatie die over een paar maanden plaats zal vinden, maar eens naar kijken. Voor nu zijn we blij met het voortvarende optreden van de ambtenaren. Volgende week wordt de afzetting weggehaald en kan Hilversum weer gewoon door die mooie tunnel fietsen.

U bent hier