h

Sloop van huurwoningen

12 januari 2010

Sloop van huurwoningen

Half december heeft de SP vragen gesteld aan de wethouder Wonen over de verkoop van huurwoningen (de antwoorden zijn er nog niet), en nu hebben we opnieuw vragen gesteld over de sloop van betaalbare huurwoningen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Wij hebben namelijk de indruk dat sinds het vertrek van wethouder Hammer (eind 2008) de aandacht voor behoud en waar nodig uitbreiding van betaalbare woningen flink is afgenomen. En ondertussen maken de corporaties zich op om steeds meer goedkope huurwoningen te verkopen om meer geld in kas te krijgen.

Dat aandacht voor het thema niet alleen nodig is, maar ook lijkt te helpen bewijzen de vragen die we stelden naar aanleiding van een aantal huizen die de Alliantie wilde verkopen maar waar toestemming van de gemeente voor nodg was. Toen wij de wethouder om uitleg vroegen naar de aanleiding en beleidregels achter zijn voorgenomen reactie op dat verzoek, trok de Alliantie het verzoek in. 

Daarom nu dus vragen over de sloop van betaalbare woningen in Noord en waarom er daar zo weinig worden teruggebouwd. Minder lijkt het dan afgesproken. We houden u op de hoogte. 

 Lees de gestelde vragen

U bent hier