h

Geen sloop Diependaalselaan?

28 januari 2010

Geen sloop Diependaalselaan?

In maart vorig jaar werd plotseling duidelijk dat Dudok Wonen wel heel opmerkelijke idee'n had als het ging om het opknappen van de Bloemenbuurt-Zuid. Het plan was om een rij woningen aan de Diependaalselaan te slopen om er vervolgens een parkeergarage voor in de plaats te bouwen. Op het dak van die garage, zo'n meter boven de grond, zouden dan weer woningen worden teruggebouwd. Dudok Wonen gaf aan dat ze op die manier de Bloemenbuurt weer een leuk en vriendelijk aanzicht wilden geven, een stuk minder auto's in de straten, daar kan toch niemand tegen zijn. Ze hadden zelfs al geïnformeerd bij een aantal buurtbewoners, die waren in meerderheid positief.

De bewoners van de huizen aan de Diependaalselaan voelen er echter helemaal niets voor. Ze vinden het terecht nogal gek dat Dudok aan mensen een paar straten verderop ging vragen of die het erg zouden vinden als de huizen aan de Diependaalselaan gesloopt zouden worden. De bewoners aan de Diependaalselaan hebben, gesteund door de SP, actie gevoerd tegen de plannen. De pers werd ingeschakeld en de Diependaalselaan werd landelijk en regionaal nieuws. Afgelopen week bleek dat de actie een groot succes is. Dudok Wonen heeft op een informatieavond laten weten dat de woningen niet gesloopt worden. Het is te duur en er is te weinig draagvlak in de buurt voor het plan. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. De SP feliciteert de buurtbewoners dan ook van harte met dit resultaat!
Dudok kondigde verder aan dat de woningen gerenoveerd zullen worden. Over die renovatie is nog niet zo veel bekend, maar het zal zeker nog enige jaren duren. Wat ook ter sprake kwam is dat er op dit moment veel leegstaande of tijdelijk bewoonde woningen in de Bloemenbuurt zijn. Dat is gezien de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen in Hilversum natuurlijk geen goed nieuws.
Maar goed, voor nu is het goed om te weten dat de woningen aan de Diependaalselaan gewoon blijven staan, dankzij de actie van uw buurtbewoners!

U bent hier