h

Parkeerprobleem centrum opgelost

1 november 2009

Parkeerprobleem centrum opgelost

Het is haast nog niet opgevallen. Met een luttele ingreep zijn honderden parkeerplaatsen in het centrum, vlak bij de drukbezochte markt, bereikbaar geworden!
Met een kleine aanpassing is er vanaf de Koninginneweg/Stationsstraat een oversteekje gemaakt voor de auto's naar de ingang van Silverpoint. Er is een bord met een pijl rechtdoor bij geplaatst. That's it! Het is zo onbeduidend dat het nog niet eens op de website van Hilversum Beter Bereikbaar vermeld wordt.

Tot nu toe kon je vanaf de Koninginneweg alleen rechtsaf slaan de binnenring op. Voor de eerste parkeergarage moest je doorrijden tot de City Parking. Als je naar de markt wilde, moest je de hele ring langs om bij de parkeergarage Silverpoint te komen, die naast de markt ligt. 
Dat is nu verleden tijd. Alle Hilversummers uit de Hilversumse Meent en ook de mensen uit Bussum en Laren, die vanaf het noorden of oosten Hilversum binnen rijden, kunnen nu rechtstreeks naar Silverpoint rijden.Er zijn 320 parkeerplaatsen en je betaalt er 1,40 euro per uur. 

Vanwaar dit enthousiasme op de SP-site over een parkeergarage in de binnenstad, zult u misschien zeggen. De SP is toch tegen de verkeersaantrekkende werking van parkeergarages in de binnenstad?
Klopt.
Wat wij graag over willen brengen, is dat door deze simpele ingreep, er nu genoeg parkeerplaatsen in het centrum beschikbaar en bereikbaar zijn. Een nieuwe parkeerplaats onder het marktplein op Langgewenst (slechts 200 meter vanaf Silverpoint) is nu echt niet meer nodig. 

Ikzelf heb in de afgelopen jaren vele tellingen van lege parkeerplekken in Silverpoint uitgevoerd. Telkens zaterdag om 13 uur, de piektijd van de winkelaars en marktbezoekers te samen. Ik was dan toch bij de SP-kraam en ik liep dan door alle verdiepingen van de parkeergarage. Even vrije plekken turven. Altijd waren er meer dan 100 plekken vrij, zelfs op de zaterdag voor Kerst. Vaak was de hele bovendekverdieping, de helft van de derde verdieping en een kwart van de tweede leeg. (Zie hier de foto's die we al plaatsen bij ons stukje op de site 2 jaar geleden
Tijdens de laatste telling waren er 168 plekken leeg. En laat dat nou precies het aantal parkeerplekken zijn dat volgens het nieuwe parkeerbeleid te kort is in het centrum!
Twee jaar geleden heeft de SP-fractie een motie ingediend . En nu, eindelijk naar 2 jaar, is het zover! 

Binnenkort gaan we flyeren in de Hilversumse Meent om zo onze inwoners aldaar te wijzen op deze nieuwe kans. We hopen dat ze naar onze gezellige markt komen, die eerdaags opnieuw ingericht wordt. Het liefst natuurlijk met fiets of bus, maar met de auto kan nu dus ook wat makkelijker. 

Karin Walters, wethouder

U bent hier