h

IBP Diependaalselaan

12 oktober 2009

IBP Diependaalselaan

Afgelopen week zijn de werkzaamheden voor een hele serie kruispunten en rotondes aan de Diependaalselaan door de gemeenteraad besproken. Daar zijn een paar opvallende zaken over te melden.

Zo krijgt de “bypass” van de Diependaalselaan naar Kerkelanden toch een oversteekplaats voor voetgangers. Dat die oversteek er komt is voornamelijk te danken aan de bewoners van de Zeverijnflat die een handtekeningenactie hadden opgezet nadat de wethouder had laten weten dat die oversteek er vanwege de doorstroming niet zou komen. Andere inwoners hadden zich sterk gemaakt voor een extra oversteekplaats bij de Bosdrift, met name voor ouderen en scholieren zou oversteken zonder verkeerlichten daar gevaarlijk worden. En ook die verkeerkslichten komen er beide. Hier moest de raad de wethouder nog wel een klein zetje in de goede richting geven, maar het gaat om het resultaat. 

En dan was er de inspraak van Bakker Versteeg op de Bosdrift. Hij had liever geen bomen voor zijn deur. Ze hadden er nooit gestaan en hij zat er niet op te wachten. De wethouder twijfelde nog. De SP liet weten dat we zuinig moesten zijn op kleine ondernemers die buurten leefbaar houden en dat we die dus niet weg moesten jagen door hun parkeerplaatsen af te nemen. In dit geval leek het ons daarom beter om daar geen bomen neer te zetten. De hele raad, met uitzondering van GroenLinks en opmerkelijk genoeg de VVD, steunde die gedachte. De bakker houdt zijn parkeerplaatsen. Plekken die overigens ook ’s avonds prima van pas komen voor de buurtbewoners. 

De toch nog redelijk nieuwe rotonde bij de Utrechtseweg gaat weer op de schop. Er komen op de Diependaalselaan van beide kanten twee rijstroken zodat het verkeer daar beter doorstroomt. Jammer dat dat een paar jaar geleden, bij de aanleg van de rotonde, niet gelijk is gebeurd. Nu kost het weer extra geld en dat had niet gehoeven. 

Al met al hebben veel inwoners hun zin gekregen bij de inspraak en heeft wethouder Boog het belang van de oversteekbaarheid voor laten gaan op dat van de doorstroming. En dat is goed nieuws voor Hilversummers aan beide kanten van de Diependaalselaan.

U bent hier