h

Geen sloop voor auto s [2]

7 maart 2009

Geen sloop voor auto s [2]

Tijdens de gemeenteraad van 4 maart heeft de SP (en de PvdA) vragen gesteld over de sloopplannen van Dudok. De vragen waren bedoeld voor wethouder Ketelaar, maar verrassend genoeg begon de beantwoording van de vragen met een verhandeling van een minuut of vijf van Peter van Dulst van Dudok wonen. Een mooi verhaal over hoe goed het allemaal ging met de bewonersparticipatie en de prachtige plannen van Dudok met de Bloemenbuurt. Allemaal waar overigens, maar als het ging om de 40 woningen waarvan nu langzaam duidelijk wordt dat sloopt dreigt, werd van Dulst plotseling een stuk onduidelijker.

Hij melde de raad "Er kan alleen sprake zijn van sloop als de bewoners dat willen". Op de vraag of hij dan alle 560 bewoners van de Bloemenbuurt bedoelde of dat hij het specifiek zou vragen aan de bewoners van de huizen die gesloopt moeten worden gaf hij geen antwoord. Zo kan ik het ook. Als je aan mensen gaat vragen of ze het erg zouden vinden als een blok huizen dat nu vier straten verderop staat gesloopt gaat worden, krijg je een heel ander antwoord dan als je die vraag stelt aan de mensen die in de te slopen huizen wonen. Wethouder Ketelaar was gelukkig wel wat duidelijker, wat haar betreft moest het gaan om de bewoners van de betreffende huizen. 

Inmiddels hebben de sloopplannen van Dudok voor veel beroering gezorgd, en niet alleen in de Bloemenbuurt. Woensdagochtend was KRO Radio Goedemorgen Nederland in de Bloemenbuurt om met de heer van Woudenberg, voorzitter van het actiecomité, en Peter van Dulst van Dudok Wonen door de buurt te lopen en te praten over de plannen. Ook de SP was daarbij overigens aanwezig. Tijdens die wandeling kwamen nog een paar interessante feiten boven tafel. Daarover binnenkort meer. De komende week staan er nog meer acties en radio en TV uitzendingen op het programma. Zo gaat het actiecomité de komende twee dagen nog eens bij alle bewoners van de bedreigde woningen langs, komt aanstaande zondag RTV-Noord Holland naar Hilversum, komt RTi komende week opnames maken en staan er afspraken met een stuk of wat journalisten van allerlei kranten op het programma. Het actiecomité laat zich niet zomaar uit hun huis zetten, dat is wel duidelijk. Op de steun van de SP kunnen ze in ieder geval rekenen. 

 Lees het eerste deel van deze serie artikelen 
 Lees rapport: Langs de slooplat

U bent hier